Зима

Зима
Пролет

18 август 2016 г.

Защо да си вечно виновен във връзката е пагубно?

Всеки е бил поне веднъж в живота си с някого, който го е карал да изпитва вина за всичко.

Този тираничен тип хора са едни от най-влиятелните интимни партньори. 

Те винаги знаят как да извъртят нещата, така че да се почувствате зле, отчаяни, потиснати и най-вече виновни за това какво се случва.

Без значение за какво се карате, без значение кой реално има право в спора и кой – не, все вие сте виновните.

С времето започвате да вярвате, че наистина може би той има право. Вероятно заслужавате това отношение. Сигурно наистина не правите нещата както трябва. Започвате да се потискате и да се чувствате като грешница, неспособна на нищо.

Несигурността във вас нараства, а токсичната връзка, в която се намирате става все по-отровна. Искате да избягате, но нямате сили. Имате нужда от него. Той винаги знае кое е правилно, просто защото така сте свикнали да бъде.

Страх ви е да погледнете навътре в себе си и да откриете, че и вие можете да се справяте не по-зле. Просто не смеете да си го признаете.

Ако вашият партньор ви кара да се чувствате по този начин непрекъснато, значи той е потисник. В една връзка не трябва да изпитвате вина, освен когато нямате реален повод за това.

Човек, който ви кара да се съмнявате в себе си и да се изгубите в неговите интереси, не ви заслужава!

Тези хора са контролиращи, всепоглъщащи, потискащи. Те ви карат да се чувствате зле, без никаква енергия, с вечно съмнение в себе си и в живота си. Тъгата и минорното настроение взимат връх в ежедневието ви и постепенно забравяте кои сте.

Моментът на осъзнаването на тази ситуация е най-труден. Но успеете ли веднъж, късането е по-лесно. То е просто последната стъпка, която трябва да направите. По-трудното е да осъзнаете в каква ситуация точно се намирате.

Много често жертвите на подобно отношение не разбират съвсем напълно в какво положение са. Те наистина започват да вярват, че не заслужават нищо в този живот, защото са слаби и глупави, неспособни и нищожни, виновни за всичко!

Разбийте оковите и заживейте живота си отначало – просто трябва да намерите точния човек.



Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар