Зима

Зима
Пролет

19 август 2016 г.

Министър Николай Ненчев с нова "калинка"

Стожерът на националната ни сигурност - Министерството на отбраната, продължава да се тресе от скандални назначения, чийто край не се виждат.
 
Този път на удобния стол на експерт в дирекция „Правно-нормативна дейност" е назначена чаровната Валентина. 

Красавицата е дъщеря на полковник Петър Костадинов, началник на протокола на министър Ненчев, пише в писмо до редакцията на КРОСС г-жа Петрова:

До тук нищо лошо.
 

Запознати с историята на ведомството говорят обаче, че момичето е „голо и босо" и няма никаква квалификация за да заема престижния пост.
 

Нищо лошо няма, че е дъщеря на полковник Костадинов. Проблемът е, че Валентина няма необходимия теоретико-практически стаж в Окръжен съд, нито полагане на изпит след стажа в Министерство на правосъдието - все неща, които са задължителни, за да можеш да работиш като юрист в държавна администрация, като адвокат, и т.н. и т.н. Тя просто е „калинка", спусната на поста с връзки.

Начинът и формата й на назначаване също не са коректни.
 

Навярно заради приближения полковник Костадинов на министър Ненчев са направени и други противозаконни неща. Това го вършат държавни служители, които са длъжни да следят за законосъобразността в Министерство на отбраната.
 

Това го е направила Георгица Стоянова, като директор на дирекция „Правно-нормативна дейност", а вече член на КЗК.
 

Друг участник в това нарушение е Антон Ластарджиев, директор на дирекция „Управление на човешките ресурси" в Министерство на отбраната. С тези услуги към министър Ненчев двамата си създадоха комфорта да кадруват във военното ведомство. По свое усмотрение те решават и шепнат в ухото на началника си кое е правилно и кое не. С тези благини сега остана само Ластарджиев.

Поредната „калинка" в Министерство на отбраната е факт, но присъствието й едва ли учудва познаващите министър Ненчев. Той е човек над нещата. Интересно какво ще се случи. Навярно случаят скоро ще се забрави до следващата „калинка Валентина" или както и да се казва, разследвана от предходната „калинка".

Надявам се да спомогнете за прекратяване на подобни случаи, а въпросната Валентина, да може да си завърши необходимото образование и ако желае да работи в Министерство на отбраната или друга държавна администрация, след това да кандидатства по законоустановения ред.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар