Зима

Зима
Пролет

12 август 2016 г.

Българи се бият за „Ислямска държава" в Сирия

Това са мъже на 20-30 г., които се водят на гурбет в чужбина, но всъщност са част от ИДИЛ

Българи се бият за „Ислямска държава", твърди бТВ, позовавайки се на свой източник, според когото младежите, заминали на джихад, са от различни райони на страната ни.

Със сигурност към терористичната групировка са се присъединили и жители на циганската махала в Пазарджик. Ставало дума за мъже на 20-30 г., които се водят на гурбет в чужбина, но всъщност са част от ИДИЛ.

Те не поддържали връзка със семействата си у нас, но им изпращали пари.

„Ако не ме пазите, ще бъда убит", категоричен бил източникът. Той знае, че на джихад в Сирия са заминали поне десетина души - от Пазарджик и от други български градове.

Разказал, че в квартала поддържат контакти с ИДИЛ. Твърди, че са знаели за нападението над „Шарли ебдо" и атентатите в Мюнхен.

От тук заминават, отиват до летището в Мюнхен или в Кьолн. После отиват в Турция и от Турция отиват там. Всеки един от тук, който е заминал за Германия - събират се всяка седмица и се пращат пари за „Ислямска държава".

Новите джихадисти са си купили оборудването у нас - става дума за камуфлажни дрехи, колани, кубинки. „Те се виждат. Като дават „Ислямска държава" ги виждам по телевизора", посочва той.

В квартала се плащало добре за носенето на бурки и бради - по около 600 лв. за изцяло покрита жена.

„Гледат в България да има друга държава. Те да командват в България, това е цялата истина. Това Ахмед (Муса, б. р.) си го каза. Направо като проповед: България ще стане „Ислямска държава".

Няма коментари:

Публикуване на коментар