Зима

Зима
Пролет

15 август 2016 г.

"А их нет"

Гледайте си работата, с други думи...
 
Путин каза нещо много интересно за Южен поток, което нашите медии не разбраха или по-скоро скриха. Поне аз не чух някой тук да го цитира, още по-малко коментира.
 

Когато на пресконференцията с Ердоган стана дума за Турския поток, Путин подчерта, че след като разбрали за възобновяването му, българските власти поискали да разговарят за Южен поток. Но когато България спря работата по проекта, ние понесохме немалки загуби, каза той. За да започнем отново, ще са ни нужни "железобетонние гарантии ".
 

"А их нет", завърши Путин.
 

Ха сега! Нали едночасов разговор, смесени работни групи, "ще направя, каквото искаш" и изведнъж "нет". Гледайте си работата, с други думи.
 

Тъй като в такива случаи мимиките, интонацията, паузите, погледите - всичко има значение, останах с впечатление, че Путин искаше да каже - с това българско правителство е несериозно да се разговаря, не очаквайте никакво развитие. 

В седмичната обзорна програма на руската ТВ, която гледах снощи, посещението на Ердоган беше централна тема. А изявлението за Южен поток бе не само показано изцяло, но бе и един от акцентите в репортажа за посещението. Странно! 

Също, извън темата за руско-турските отношения Путин спомена само две други страни - Сирия и .... България. Сирия - война, преговори, усилия, а България - "их нет".
 

"Их нет ". И то пред Ердоган.


Васил Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар