Зима

Зима
Пролет

7 август 2016 г.

Григор Димитров никога няма да стане спортен идол

А отпадането му в първия кръг дори вече не е новина...
 
"Журналистите са пълни боклуци!"

С тази култова фраза преди години се прочу треньорката по тенис и майка на сестри Малееви - Юлия Берберян. 


Тогава в битието си на депутат от СДС, Берберян влиза в спор с репортера на Дарик радио, а сега водещ по Нова Виктор Николаев, за цените в парламентарния бюфет. И между многото битови приказки за цената на баницата и кюфтето, става ясно отношението на Берберян към журналистическата гилдия.

По същото време, в което смята, че журналистите са боклуци, Берберян врътва далавера със заменки и взима апетитния имот в парка, където днес се простира тенис-комлекса "Малееви". Както се казва, хаирлия да им е.

Днес единият зет на Берберян - Георги Стоименов е мениджър на Гришо. Сигурно и той смята, че "журналистите са боклуци". Имала съм само един разговор със зетя по телефона, в който той ми обясни, коя медия, каква е и как той прави цедката, къде Григор Димитров да се изявява.

Е основната цедка за спортистите е на корта. Снощи Григор Димитров не мина дори голямата цедка, губейки още в първия кръг на олимпийския турнир. След загубата от Чилич, Димитров подмина като малка гара чакащите го журналисти. В правилата за отразяване на олимпийските игри се посочва ясно, че спортистите са задължени да спрат в микс-зоната и да отговарят на журналистически въпроси. Правят го Джокович, Фелпс, Болт, мутлимилионерите от НБА. Но защо ли да го прави Григор Димитров. Или до него не е неговият съветник, за да му каже пред кой "боклук" да говори.

Всъщност това, че Гришо няма никога да стане икона за България, такава каквото е Новак Джокович за Сърбия стана ясно още преди години, когато не дойде, за да вземе отличието за спортист N1 на България. Най-престижната класация, за която в България са се борили куп олимпийски шампиони и звезди от ранга на Стоичков, Костадинова, Богомилова - величия в спортове като футбол, атлетика и плуване, които по нищо не отстъпват по престиж на елитарния тенис.

Дотук с идолите. Григор Димитров няма да стане такъв. А отпадането му в първия кръг дори вече не е новина.




Миляна Велева, Kanal3.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар