Зима

Зима
Пролет

30 август 2016 г.

Кристофър Букър: Русия неизбежно ще победи в Украйна

В Източна Украйна говорят руски, и ще станат отново част от Русия, това е единственият изход от задънената улица, в която ни вкараха унизително импотентните западни лидери
 
Украинската криза постепенно излиза отново на преден план, но от самото начало тя се разрази по вина на западните държави.

Имаше само една причина, поради която през зимата на 2013-2014 г. се случи трагедията, която разкъсва Украйна на части - наглият стремеж на Европейския съюз, подкрепян от САЩ, да включи Украйна в своята постоянно разширяваща се империя.

Затова Западът бе щастлив да види как избраният проруски президент беше свален от държавен преврат, извършен от проамерикански и проевропейски подставени лица. 


Беше напълно предвидимо, че рускоговорящите жители на Крим и Източна Украйна ще предпочетат да бъдат управлявани от своите съотечественици от Москва, отколкото от някаква странна власт в Брюксел, която те дори не са почнали да опознават.

Беше изключително налудничаво от страна на Запада да реагира по начина, по който го направи - Джон Кери, държавният секретар на САЩ, определи волята на кримския народ на референдума като "невероятен акт на агресия"; принц Чарлз сравни руския президент Путин с Хитлер, а тогавашният карикатурен "министър на външните работи" на ЕС, баронеса Аштън, приемаше в Киев аплодисментите на 200 000 украинци, които скандираха "Европа, Европа". Много от тях всъщност бяха платени от Брюксел.

И така, след почти три години гражданска война, която вече взе най-малко 9000 жертви, лидерите на Запада остават също толкова унизително импотентни както винаги, за да се справят с касапницата, която те повече от всеки друг предизвикаха.

Единственият начин за излизане от това безизходно положение е Източна Украйна да се присъедини към Русия. 


А президентът Владимир Путин може да изчака, със своята загадъчна усмивка, уверен, че това ще се случи по един или друг начин.


Кристофър Букър, "The Telegraph", превод: Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар