Зима

Зима
Пролет

18 август 2016 г.

Porsche се върна 60 години назад във времето

Компанията направи 911 Targa 4S в ретро стил

Подразделението Porsche Exclusive, което се занимава с подготовката на специални изпълнения на спортните автомобили на марката, представи свое собствено виждане за модела 911 Targa 4S. 


Автомобилът е направен в стила на машините на компанията от 60-те години на миналия век.

Официално се съобщава, че модификацията 911 Targa 4S Exclusive Design е правена изцяло на ръка от специалистите, които се занимават със серийните модели на Porsche. Част от „ретро-лукса” е специалния цвят Etna Blue, който е разработен още през 1960 г. за модела Porsche 356B. Освен това „таргата” е получила бели черти по каросерията и специални 20-цолови джанти RS Spyder, както и още допълнителни детайли в бяло-златист металик.

В интериора препратките към миналото също се виждат ясно, като те отново засягат цветовата гама. Поставени са нови седалки с възможност за електрическо регулиране, както и прагове от черна стомана с логото на Porsche Exclusive. Като подарък всеки собственик на такъв автомобил ще получи специално покривало за автомобила, както и албум със снимки, проследяващи целия процес на производство.

Силовият агрегат на машината не е променян и ретро-таргата не се отличава от серийния модел. Задвижването е поверено на 6-цилиндров бензинов турбо-мотор с обем 3,0 литра, развиващ мощност от 420 к.с. и 500 Нм. Най-бързата версия на модела – 911 Targa 4S, ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди.

Вече е известно, че Porsche 911 Targa 4S Exclusive Design ще бъде пуснато на пазара в ограничен тираж. Неговият обем, както и цените на автомобила, засега не се съобщават.




Automedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар