Зима

Зима
Пролет

12 август 2016 г.

Руският „наемник“ от филма на Sky News за Сирия се оказа актьор

Ролята на руския „наемник Дмитрий“ от документалния филм на  Sky News за войната в Сирия, който бе обявен от британския телевизионен канал като разобличителен, е изпълнена от московския актьор Александър Агапов срещу хонорар от 100 хил. рубли.
 
Това съобщи телевизия НТВ, позовавайки се на думите на самия артист.

По-рано телевизия Sky News публикува интервю с руснак, който твърди, че е участвал като наемник във военната операция на Русия в Сирия на страната на правителствените войски на Башар Асад. Мъжете, представящи се за Александър и Дмитрий, заявяват в документалния филм, че са наети от частната компания „Вагнер“, която препращала хора в Сирия чрез военни транспортни самолети. Те казват, че са участвали в боеве за три хиляди британски фунта на месец.

 Мъжете заявяват във филма, че в Сирия са загинали 500-600 руски наемници, а още минимум 50 бивши наемници „ходят по улиците на Москва без документи“.

„Всичко започна преди няколко месеца. Британската снимачна група замина за Ростовска област в търсене на участниците от секретния „отряд Вагнер“… Защо точно там — това е известно само на британците. Когато не намерили нито един от този отряд по разбираеми причини, чужденците решили да вземат за снимки местни казаци. Успяхме да се свържем с един от тях“, съобщава НТВ.

 Телевизията цитира думите на Дмитрий: „Помолиха ме да разкажа за Сирия, как воюват нашите там. Но аз не исках да се свързвам с тях и им препоръчах едно момче  — той е актьор“.

По данни на телевизията, именно така британската снимачна група е стигнала до Агапов, който играе в московския театър на Олег Буданков.

„Те му платили за интервюто, а текста е бил написан по-рано“, твърди НТВ, позовавайки се на актьора, който като доказателство, че именно той е същият този „тъмен силует, разказващ за несъществуващите руски наемници в Сирия“, представи запис от диктофон на самото интервю.


ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар