Зима

Зима
Пролет

12 август 2016 г.

Правителствен цветар да си

До 70 000 лв. на година ще харчи правителството за цветя и поддръжка на градините в сградата на Министерския съвет на "Дондуков" 1 и в Резиденция "Бояна", която също се използва от кабинета.

Това става ясно от публикувана на 9 август обществена поръчка, с която се търси фирма, готова да поеме дейността. 


Крайният срок за участие в нея е 17 август. Посочената цена от 70 000 лева е без ДДС.

Фирмите, които искат да участват в обществената поръчка трябва да имат поне двама градинари и да са готови да доставят 96 вида цветя.

Всеки понеделник кабинетите на премиера, на тримата вицепремиери и на секретарките им се аранжират с нови букети между 7 и 8:30 ч., преди да са отишли на работа.

При необходимост букетите се освежават един път седмично. Ако пък се наложи, за представителни срещи с цветя се украсяват и кабинети за министрите.

Отделно всеки вторник трябва да се аранжират цветя в голямата заседателна зала на "Дондуков" 1, където в сряда кабинетът провежда редовните си заседания.

Наетата фирма ще трябва да осигурява аранжирането с цветя и на официални събития, които се провеждат в сградата на правителството, както и в Резиденция "Бояна", за срок от 12 месеца, съобщава Dnes.bg.

От документацията става ясно още, че цветарят трябва да има капацитет да осигури точно 96 вида цветя, от които 30 различни вида рози, два вида гербери, две вида лилиуми, 10 вида лалета, ириси, гладиоли, хризантеми.

Отделно за аранжировката са нужни кошници, опаковъчна хартия и картички.

От кандидатите се изисква да предложат оферти за букети, които да са направени от три до девет броя цветя.

Фирмата, която ще спечели конкурса се ангажира и да извършва текущата поддръжка на градината на Министерски съвет, която е с обща площ 1,5 декара. По-голяма е тази в Резиденция "Бояна" и грижите за нея са в същата обществена поръчка.

Поддържането на трайната декоративна растителност, собственост на МС в представителните кабинети, заседателните зали, коридорите и фоайета включва поливане, торене, пръскане, почистване на листа и др. в зависимост от вида растение.

В пролетно-летния сезон тревата трябва да се коси веднъж седмично, а два пъти в годината трябва да се извършва резитба на храстите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар