Зима

Зима
Пролет

11 септември 2016 г.

Отиде ли Дипломатическия клуб в ръцете на „Градуса“?

„Градуса“ към момента е един от малцината, които посещават „Вожда“ в Банкя

„Родителите на един от тримата младежи, купили Дипломатическия клуб в София за 8,5 млн. лв. – 21-годишната Ванеса Тодорова, са съвсем обикновени работници и нямат идея откъде са дошли парите, но и не се притесняват. 

Това стана ясно от разговор на репортер на bTV с бащата на Ванеса. Ванеса, 24-годишният Йордан Йорданов и неговият 21-годишен брат Димитър Йорданов са съдружници в старозагорската фирма ООД „Ексклузив уеб“, която е победител в търга. 

Дружеството им е на по-малко от година, като всеки от тях е участвал в капитала с по един лев. Фирмата победител има 20 дни, за да внесе 8,5 млн. лв. Ако не го направи Агенцията за приватизация трябва да насрочи нов търг, като началната цена на имота ще падне с 30%.

„Съвсем обикновен работник съм. Както и съпругата ми. Работя във ферма за животни – прасета. Наглеждаме ги, грижим се за тях“, обясни Томи Тодоров. Майката на Ванеса пък работи на смени в завод за кренвирши. На въпрос: „Милионер ли е вашата дъщеря?“, Томи Тодоров отговори: „Дай Боже!“, но уточни, че не е милионер. В квартал „Кольо Ганчево“, където живее семейството, приемат с насмешка новината, че Ванеса е купила имоти за 8,5 млн. лв. Казват, че до скоро тя била ученичка, а след това – сервитьорка. Ванеса завършила строителния техникум с геодезия, след което не е учила друго, работила в частния бизнес, каза баща ѝ, добавяйки: „Рекламиране на фирми, цял ден работи с фирми, постоянно е по София, движи си нещата детето“. 


Запитан как е приел новината, че дъщеря му е сред тримата купувачи на Дипломатическия клуб, той отговори: „Вижте, младите нека опитват. Като не стане от първия път – от втория. Те ще платят данъци-манъци – всичко“. Мъжът обаче така и не отговори откъде са парите. Той заяви, че Ванеса ще даде изявление следващата седмица, а до тогава ще избягва медийния интерес.

По-рано днес, в предаването „Тази събота“, вицепремиерът Томислав Дончев коментира: „Нали не очаквате сега да ви убеждавам, че в България има млади и успели хора на 21 – 22 г.?“ „Данъчните да проверят откъде купувачите са намерили пари, за да финансират сделката“, добави той.“
, пише www.dnes.bg

Да поразсъждаваме. Какво става ясно от фактите, посочени в тази дописка?

Първо, че бащата на девойката с фирмата за „Дипломатическия клуб“  работи в свинеферма. Второ, че майката работи в завод за кремвирши.

Къде? В Стара Загора.

Кой притежава подобни дейности в този вилает?

Иван Ангелов – Градуса. От ромски произход, неприлично богат.

Злите езици в специалните служби говорят, че „Градуса“ е много приближен до Бойко Борисов и Мирослав Найденов – бивш министър на Борисов по земеделието, участник в скандалните СРС-та с него от Банкя, понастоящем шеф на Стопанска инициатива на гражданите, с която пък се гордее Алексей Петров.

Пак според злите езици от специалните служби, едни големи пари са се трансформирали в „бели и ангелски“ чрез покупка на „Пикадили“ и касаят единият участник в СРС-то от Банкя.

Злите езици от специалните служби приказват още, че „Градуса“ към момента е един от малцината, които посещават „Вожда“ в Банкя и го съветва по въпросите на земеделието.

Така че, колкото и да е неприятно на някои, не търсете в тая афера Пеевски.

„Градусова“ е… към „Вожда“.

Апропо, специалните служби могат да проверят колко проекта са минали в Държавен Фонд Земеделие на „Градуса“ по същата схема – брат, сестри, шуроланайки и прочие свързани лица.




Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар