Зима

Зима
Пролет

2 септември 2016 г.

Велизар Енчев: Един от необявените служители на ДС е Цветан Цветанов

Цветанов започнал кариерата си в държавните структури на НРБ като "специалист" в Седмо управление на ДС
 
 „Днес с гласовете на ГЕРБ и Реформаторския блок бе приет на първо четене законопроектът на Методи Андреев, разширяващ обсега на Закона за досиетата. Главен адвокат на предлаганите промени е председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който укори Служба „Военна информация“, че не е предала всички работни дела на военното разузнаване, много от които са чужди граждани от Близкия изток.“ 

Това казва в  писмо до медиите  независимият народен представител Велизар Енчев, чийто законопроект по същата тема бе отхвърлен от народните представители.

„В момент, когато цивилизованият свят воюва срещу Ислямска държава, а Европа е жертва на кървави атентати, вторият човек в управляващата партия ГЕРБ изисква от военното разузнаване незабавно да разкрие самоличността на работили в Близкия изток кадрови офицери, а с това и имената на чужди граждани – сътрудници на българското разузнаване в райони, където сега се водят бойни действия“, пише Велизар Енчев.

По думите му цинизмът на защитавания от Цветанов закон е, че той не засяга висши представители на управляващата коалиция, които са били в структурите на Държавна сигурност, тъй като Комисията на досиетата (съставена от избрани от ГЕРБ лица) отказва да обяви тяхната принадлежност към ДС.

„Един от необявените служители  на ДС е Цветан Цветанов, започнал кариерата си в държавните структури на НРБ като "специалист" в Централното информационно организационно управление на Държавна сигурност (Седмо управление), постъпил на работа в ДС през 1987 г.“, посочва Енчев.

„Твърдо стоя зад своите думи и очаквам Цветан Цветанов да заведе дело срещу моята особа, за да мога да изнеса в съда и пред обществеността горепосочените факти, които рушат националната сигурност не само на Република България, но и на Европейския съюз“, завършва писмото си независимият народен представител и лидер на ПП „Българската пролет“.

Велизар Енчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар