Зима

Зима
Пролет

22 септември 2016 г.

Моуриньо си остава същият задник

Точно както преди девет месеца по време на най-мрачните му дни в Западен Лондон
 
Манчестър Юнайтед загуби от Уотфорд. 

Тимът от лондонските предградия спечели заслужено - Валтер Мадзари направи трите си смени и те му спечелиха мача, а при колегата му Жозе Моуриньо нищо не работеше. 

Моуриньо беше надхитрен от човека, когото веднъж нарече "магаре" по време на дните им, в които бяха съперници в Италия.

По-лошото обаче е, че Моуриньо започна да показва същите тревожни черти, заради които беше изритан от Челси. И те отразяват в пълна степен срамните последни 8 дни за Юнайтед, а пък феновете на отбора вече се опасяват дали Жозе не се е превъплътил в Луис ван Гаал.

Играта на отбора е предвидима. Темпото е бавно, звездите се представят под нивото си и има пълна липса на креативност. Но Моуриньо не се е променил ни най-малко той е абсолютно същият, какъвто беше в Челси.

И това е проблем. Държи се като задник. Точно както преди девет месеца по време на най-мрачните му дни в Западен Лондон. Моуриньо не получава най-доброто от играчите си и постоянно ги критикува, нещо, което със сигурност няма да подобри представянето им.

Той заби нож в своя Юнайтед след загубата в дербито със Сити, като направи смешното изказване преди мача от Лига Европа с Фейенорд, че отборът не иска да бъде в този турнир. И не е изненада, че "Червените дяволи" загубиха, без значение дали имаше засада при гола на холандците.

И след поражението в Ротердам португалецът се закани, че тимът му ще победи. Това не стана, а после за пореден път той прехвърли отговорността на своите играчи. И по-специално на Люк Шоу за втория гол, въпреки че левият бек направи отлични мачове досега, и то при положение, че пропусна целия минал сезон заради счупен крак. 


Също така Специалния обясни, че някои от играчите му трябва да се справят с напрежението. Подхвърлянето беше ясно насочено срещу Пол Погба, който отново се представи посредствено, докато пък Руни изигра един от най-лошите си мачове изобщо за Юнайтед.

Впечатляващият старт на сезона за Манчестър Сити също не помага на Моуриньо, но той трябва да се съсредоточи върху това отборът да започне да играе така, сякаш футболистите наистина се познават помежду си. Пътуването до Нортхемптън за мача за Купата на лигата също носи опасност от ново срамно представяне, тъй като Моуриньо не иска да участва и в този турнир.

В момента изглежда, че Юнайтед не се интересува дори от Висшата лига. И след всичко това Моуриньо говори "за късмет и липса на късмет". 


Подобни изказвания сигурно може да разсмеят дори и компютъра на Висшата лига, съставил програмата за сезона. Три от следващите четири мача на Юнайтед са срещу борещите се за челно класиране отбори - шампиона Лестър, Ливърпул и бившия му тим Челси. И говорейки за късмет... 

Може би в Юнайтед просто се надяват, че тези отбори няма да играят толкова добре, колкото... Уотфорд?!


Чарли Уайът, "Сън", превод на "7 дни спорт"

Няма коментари:

Публикуване на коментар