Зима

Зима
Пролет

22 септември 2016 г.

Ж. Депардийо: Франция рискува да се превърне в Дисниленд за чужденците, населен от глупаци

"Киното вeче не съществува. На негово място дойде светът на забавата, хората, тероризирани от американците, не знаят какво става."

Запитан по повод излизането в Италия на неговата книга "Невинен" в
интервю за италианския в. "Кориере дела сера", Жерар Депардийо най-напред изказа благодарността си към президента Владимир Путин за това, че му е издал руски паспорт. 

Той харесвал "хулиганската страна" на руския държавник. А когато журналистът го запитва дали все още се чувства французин, актьорът се ядосва: "Не, аз съм гражданин на света. Франция рискува да се превърне в един Дисниленд за чужденците, населен от глупаци, които произвеждат вино и миризливо сирене за туристите. Там вече няма свобода, хората са манипулирани!"

Не по-малко критичен е Депардийо и към света на киното. "Киното вeче не съществува. На негово място дойде светът на забавата, хората, тероризирани от американците, не знаят какво става. Има десет звезди и всички те са американски. Техните филми са фрашкани със специални ефекти и са като видеоигри, като останалото кино едва крета!"

Малко по-благосклонен е Депардийо към Италия: "В Италия, за радост, вие не изгубихте вашата култура и идентичност. Може би това се дължи на факта, че сте млада държава, родена с Гарибалди, противно на останалата част от Европа, която заради страха от мигрантите, стана малко фашистка".


Няма коментари:

Публикуване на коментар