Зима

Зима
Пролет

14 септември 2016 г.

Б. Чуков: Мразиш тези, които със своето присъствие доказват колко си по-необразован, по-неинтелигентен

Да правиш паралел между Румяна Желева, която бе кандидат за български еврокомисар в ЕС, където нашата страна има квота - 1 бройка, и кандидат за генерален секретар на ООН, където България няма отпусната квота, е обикновено незнание или просто невежество.

Ирина Бокова бе избрана за шеф на ЮНЕСКО поради нейния изключително висок професионализъм, а САЩ имат последната дума за това кой да оглави организацията.

Да се държат невъзпитано с нея тези, които като кажат, че са провели среща "на четири очи" с някой световен лидер предизвикват бурен смях, е най-малкото липса на елементарно възпитание.

Тук става въпрос и за един чисто психологически механизъм. Мразиш тези, които със своето присъствие доказват колко си по-необразован, по-неинтелигентен и т.н. Този феномен е описан много добре в много учебници по приложна психология. Жалко за България!

Така анализаторът Боян Чуков коментира изказването на премиера Борисов във вторник на заседание на Министерски съвет, на което той обяви, че Ирина Бокова остава кандидат на България за генерален секретар на ООН, но само до 26 септември. 


Премиерът й постави ултиматум: Ако на 26 септември, когато е следващото гласуване за генерален секретар, Ирина Бокова не стане първа или втора, България ще оттегли подкрепата си за нея.
 

На последното гласуване тя зае пето място.

Премиерът отдели повече от 20 минути да коментира сюжета с кандидатурата ни в ООН. Според него Бокова досега се е представила не според очакванията.
 

"Някой явно иска да припише слабото си представяне на мен, на вас, на България. Ако този кандидат беше излъчен от ГЕРБ, ако беше наш кандидат, аз да съм го отзовал отдавна", заяви Борисов и напомни за оттеглянето на Румяна Желева от ЕК, след като тя се провали на изслушването.

От края на миналата седмица в българските медии се появиха информации, че България възнамерява да смени Ирина Бокова с Кристалина Георгиева като кандидат за генерален секретар на световната организация.

Ето как Боян Чуков коментира във Фейсбук изказването на българския министър-председател:

Няма ли някой, който да подскаже на премиера на Република България, че когато говори по такива теми е необходимо да положи малко усилие. Да се подготви в общи линии по темата. Да правиш паралел между Румяна Желева, която бе кандидат за БЪЛГАРСКИ еврокомисар в ЕС, където нашата страна има КВОТА - 1 бройка и кандидат за генерален секретар на ООН, където България няма отпусната КВОТА е... обикновено незнание или просто невежество.

Ирина Бокова бе избрана за шеф на ЮНЕСКО поради нейния изключително висок професионализъм. САЩ като страна имаща най-голяма вноска в ЮНЕСКО имат последната дума за това кой да оглави организацията. За времето, което Ирина Бокова оглави ЮНЕСКО тя доказа своя "знак за качество". Да се държат невъзпитано с нея тези, които като кажат, че са провели среща "на четири очи" с някой световен лидер предизвикват бурен смях... е най-малкото липса на елементарно възпитание.

Ирина Бокова на поставените въпроси в ООН отговаря на езика, на който е поставен въпроса. Тук става въпрос и за един чисто психологически механизъм. Мразиш тези, които със своето присъствие доказват колко си по-необразован, по-неинтелигентен и т.н. Този феномен е описан много добре в много учебници по приложна психология. Жалко за България!

Няма коментари:

Публикуване на коментар