Зима

Зима
Пролет

14 септември 2016 г.

В. Енчев: Борисов трябва да се присъедини към Орбан и Вишеградската група

"НФСБ, ВМРО, а преди два месеца и „Атака", измамиха близо 400 хил. избиратели, като полегнаха в нозете на Бойко Борисов."
 
Това заяви независимият депутат Велизар Енчев по повод хвърлените към него обвинения от страна на лидера на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Симеонов, че е несъстоятелна личност, защото е влязъл в Народното събрание като част от ПФ, а след това е напуснал, „когато реши да прави самостоятелна политическа кариера и салтоморталета".

Той добави, че наистина е влязъл в НС като част от ПФ, но „голяма заслуга за влизането на ПФ в парламента имам аз и моето предаване, това го отчетоха и социолозите при закрито изследване. Поне една трета от тези гласове са мои".

А по повод изказване на Симеонов, че през голяма част от историята Русия е била враг на България, дори по време на Руско-турската война, а година след Освобождението българския народ съжалявал за турското робство, Енчев заяви: „Няма историк, който да се съгласи с това. Това е изнасилване на историята. Русия е наша освободителка и трябва да сме ѝ вечно признателни".

По думите му Красимир Каракачанов се прави на русофил, а Валери Симеонов - на русофоб и с това двойнствено отношение към историята мамят избирателите вече втора година. „Те полегнаха в нозете на Бойко Борисов и предадоха около 260 хил. избиратели. От два месеца това предателство извърши и русофилската партия „Атака", която се присъедини към русофоба Валери Симеонов. Говорим за брутална измама на три партии - НФСБ, ВМРО и „Атака" на около 400 хил. избиратели", каза Енчев
по бТВ.

Той коментира още посещението на унгарския премиер Виктор Орбан и строежа на ограда по българо-турската граница.

„Аферите около тази ограда са болната съвест на управляващата коалиция, на Валери Симеонов, Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Преди два месеца Орбан беше тук и официално предложи на премиера България да се присъедини към Вишеградската група, да се изгради телена ограда, а Групата да даде подкрепление и по гръцката, и по турската граница. Борисов, вместо да приеме тази оферта, докладва на Ангела Меркел и я отхвърли. Сега е след дъжд - качулка. Орбан отново идва и пак ще предложи същото, да видим Борисов какво ще приеме. А казвам „болната съвест", защото при „лошия" Пламен Орешарски линеен километър от оградата струваше 250 хил. лв., сега, при това правителство, след като ревизираха Закона за обществените поръчки по предложение на Цветанов и Симеонов, тя се изгражда без търг от 11 фирми за 1 млн. лв. - четири пъти по-скъпо".

Според Енчев Борисов трябва да се присъедини към Орбан и Вишеградската група.

Той добави, че се е кандидатирал за президент, защото смята, че измамените избиратели на НФСБ, ВМРО и „Атака" имат нужда от алтернатива.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар