Зима

Зима
Пролет

1 септември 2016 г.

Новата Kia Rio с премиера в Париж

Kia разкри предпремиерно изцяло новото, четвърто поколение хечбека Rio.
 
Моделът ще бъде демонстриран пред публика на 29-ти септември в Париж, като продажбите му ще стартират в края на годината.

От официалните снимки става ясно, че моделът е изпълнен според новия дизайн на корейската марка. Той е разработен от дизайнерските центрове на марката в Германия и Калифорния, в тясно сътрудничество с основната база за проектиране и дизайн на Kia в Намянг, Корея.

Предната част на модела се характеризира с последната версия на разпознаваемата радиаторна решетка "тигров нос". Предните LED светлини са с U-образна форма, а фаровете за мъгла са разположени по-високо в предната броня за по-добра осветеност на пътя и по-внушителна визия, става ясно от информацията. Отзад пък виждаме почти отвесна форма, вертикална позиция на задното стъкло, по-къс надвес и LED стопове, съобщава Automedia.bg

Промените в профила на четвърто поколение Rio включват удължени преден капак и надвес, 10 мм по-дълго междуосие (до 2 580 мм), изправена С-колона и скосен заден надвес. Новият автомобил е с 15 мм по-дълъг (4 065 мм) и 5 мм по-нисък (1 450 мм) от своя предшественик.

В унисон с екстериора, салонът на модела демонстрира прави линии, които обгръщат формата на таблото, което е ориентирано към водача. Информационно-развлекателна система HMI (human-machine interface) е с високо резолюционен тъчскрийн, като управлява аудио и навигационната система, както и функциите за свързаност.

Информацията за оборудването е ограничена, но от Kia заявяват, че новото Rio ще предложи водеща в сегмента практичност, високотехнологични системи за сигурност, последни технологии за свързаност и усъвършенствано управление.

Всички подробности за модела ще станат ясни в края на месец септември. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар