Зима

Зима
Пролет

9 октомври 2016 г.

Може ли една комисия да „гръмне АЕЦ-а“?

Комисия за туй ти ми, комисия за онуй ти ми! А прокуратурата защо не се самосезира?

51 парламентарни дебелог@зници, наричани за благозвучие депутати, внесоха в парламента подписка за създаване на Временна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства, довели до възникването на задължения на българската страна по проекта АЕЦ "Белене". (Ух, че дълго изречение.)

Комисията ще проверява фактите между 2008-а и 2016 г.

50-тимата мераклии са от парламентарните групи на Реформаторския блок, Патриотичния фронт, БДЦ и ГЕРБ (само 4-ма завалии от тях обаче).

„АЕЦ Белене е наръчник за корупция“, заяви Антони Тренчев от РБ. Той е убеден, че комисията ще изобличи виновниците, като сред тях има и партии. (Не думай!)

Валери Симеонов каза, че АЕЦ "Белене" е част от трите губещи енергийни проекта, които биха довели България до национална катастрофа и виновните не трябва да остават в сянка. Мартин Димитров (РБ) смята, че трябва да се посочат виновниците за дълга, който има държавата по арбитража. Иначе борбата с корупцията е загубена, информират от Дневник.

„Създаването на комисия е бягане от отговорност на управлението“, смята и Рамадан Аталай от ДПС. Според него има достатъчно данни с търсенето на виновните за АЕЦ "Белене" да се заеме прокуратурата.

Добре де, а защо другите дУпетати мишкуват и не подкрепят създаването на временна парламентарна комисия, която да разследва далаверите с АЕЦ „БЕЛЯне“ на няколко поредни правителства?

Нали си спомняте, не беше чак толкова отдавна, само миналата седмица май, че парламента гласува правителството на ГЕРБ да предостави финансова помощ за изплащане на задълженията на НЕК по арбитражното дело за АЕЦ "БЕЛЯне"?

Около милиард, милиард и нещо, че и нагоре – нищо работа.

Досега сметката е 600 милиона, ай чиститу!

Гербери, бесепари – мълчат, мълчат. Сал едно ДПС се провиква, че не е нужна комисия за разследване на далаверите, ами трябва със случая да се заеме прокуратурата. А, де – ама тя, пустата, не ще да се самосезира нещо. Кой знае предизборен ли е призивът на „доктор Акхмед Дооган“, или просто се се почувствали отрязани от яслата АЕЦ „БЕЛЯне“.

Всеизвестен  труизъм* за всички парламентаристи е, че ако искаш някой случай да се потули, то най-добре да направиш комисия.

Какво стана с онази комисия, която щеше да определя дали Русия и Турция се мешат във вътрешните работи на България  (ентусиасти я създадоха в началото на годината за да  проучи всички факти и обстоятелства, свързани с твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешната политика на България)? – Закриха я набързо, че да не ядосаме „големите началници“.

Ами комисията за КТБ какво откри? – Трици!

Докато баламосват народа с комисии и подкомисии - лихвите се трупат!

Хората не  искат прехвърляне на вината между партиите, искат реалните физически лица, носещи отговорност за решенията на НЕК, подписали документите и разрешенията за строеж, да бъдат тикнати зад решетките.

Най-вероятно цялата дандания е предизборно тракане с пръчка в кофа с помия. Предизборното време е идеално за баламосване – народа попива всичко.

Има ли случай парламентарна комисия да е посочила конкретен виновен? - Риторичен въпрос...

*Труизъм - всеизвестна истина



No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар