Зима

Зима
Пролет

10 ноември 2016 г.

Виктор Орбан: Западната цивилизация успешно се освободи от ограниченията на идеологията

"Живеем в дни, в които приключи наричаната от нас либерална недемокрация - в която живяхме през последните 20 години, и можем да се върнем към истинска демокрация"
 
Унгарският лидер стана първият европейски държавен ръководител в Европа, който изрази ясна подкрепа за кандидата на републиканците Доналд Тръмп, изковал зашеметяваща победа срещу Хилари Клинтън.

"Това е вторият ден от историческо събитие, в което западната цивилизация изглежда успешно се освободи от ограниченията на идеологията", каза Орбан на конференция, организирана от Европейската банка за възстановяване и развитие.

"Живеем в дни, в които приключи наричаната от нас либерална недемокрация - в която живяхме през последните 20 години, и можем да се върнем към истинска демокрация", изтъкна Орбан, без да споменава победата на Тръмп.

"Можем да наречем проблемите с техните имена и да намерим решения, които не произлизат от идеология, а се основават на прагматизъм, творческо мислене, вкоренени в здрав разум", изтъкна той.

"Ние сме два дни след големия взрив и все още сме живи. Какъв чудесен свят. Това също показва, че демокрацията е творческа и иновативна", добави той.

Според унгарския премиер победата на Тръмп, като решението на повечето британци да гласуват за излизане от ЕС, представлява важна промяна на мисленето на хората по света.

"Брекзит" не е трагедия. Не е загуба, а опит една велика нация да успее по друг начин, който всеки разглежда като пътя на успеха", смята той.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар