Зима

Зима
Пролет

16 ноември 2016 г.

Таря Турунен се завръща (видео)

Всяко гостуване на финландската мегазвезда Таря Турунен у нас е безспорен празник за многобройните й почитатели в България.
 
Тя идва за концерт в зала „Универсиада” на седми февруари 2017 година, организиран от Loud Concerts.

Билетите за шоуто на Кралицата на хеви метъла в София влизат в продажба в мрежата на Еventim (www.eventim.bg) и партньорите им в цялата страна днес (16 ноември). Първите 200 билета ще бъдат на специална промо цена от 35 лева, а след тяхното изчерпване, ще могат да се закупят за 40 лева. В деня на концерта, както и на място на входа на зала “Универсиада”, цената ще бъде 50 лева на билет.

Датата у нас е част от европейското турне „The Shadow Shows”, което стартира през октомври и съвпадна с дигиталното издаване на нов сингъл – „Demons In You”. През лятото, Таря представи албума си в Азия и посети за пръв път Китай, Хонконг и Тайван.

Новото парче „Demons In You” е съвместно с брилянтната вокалистка на Arch Enemy Alissa White-Gluz и улавя и пресъздава по-мрачната и тежка атмосфера на издадения по-рано тази година албум на Таря – „The Shadow Self”. Изпълнението на парчето на дуото на тазгодишното издание на Wacken Open Air пред 75 000 ентусиазирани метъл фенове се превърна в едно от топ обсъжданите събития на феста.

Преди издаването на високо оцененият „The Shadow Self”, финландската дива зарадва почитателите си с пускането на „The Brightest Void”, в който включва композиции, които не намират място в албума, но смята, че трябва да видят бял свят.

Брилянтните музиканти, които забиват с Таря на настоящото турне са: Kevin Chown (бас китара), Timm Schreiner (барабани), Christian Kretschmar (клавирни), Alex Scholpp (китара) и Max Lilja (чело). 

На 7 февруари в зала “Универсиада”, българските фенове на Таря ще могат да се насладят на живите изпълнения на песни от наскоро издадените продукции, както и добре познатите класики, с които тя се превърна в една от водещите фигури на метъл сцената.

Концертът в София е с начало 20 часа!



Няма коментари:

Публикуване на коментар