Зима

Зима
Пролет

10 ноември 2016 г.

Н. Михайлов: Победата на Доналд Тръмп е историческият реванш на средната класа

"В кампанията Тръмп беше на много места и на много етапи по фон - смешник, клоун, но сега този грим ще бъде изтрит."
 
"Победата на Доналд Тръмп е историческият реванш на средната класа, на работещия бял американец, който се чувства дисквалифициран от една безотговорна и себична политическа класа, на която Хилари Клинтън беше представител и емблема със своята чудовищна корумпираност."

Това заяви д-р Николай Михалов по Нова ТВ. По думите му Клинтън отбранявала установеното статукво.

Д-р Михайлов изрази мнение, че поражението на Клинтън и победата на Тръмп се дължат на дълбока криза на установения културен и идеологически ред, криза на либералната демокрация във варианта, в който е практикувана от хегемона Америка.

"Криза е. То е криза на мутикултурализма, на политкоректността, на целия този канон на обърнатата към себе си либерална върхушка с нейната глобалистка претенция да диктува не реда в собственото си културно поле, но да диктува правилата глобално", каза още д-р Михайлов.

Според него в това е голямата метаморфоза и преобръщане.

"В кампанията Тръмп беше на много места и на много етапи по фон - смешник, клоун, но сега този грим ще бъде изтрит", коментира д-р Михайлов. 


Той смята, че сега ще бъде възстановен образът на този Тръмп с навици от бизнесменската си практика. 

"Това не е невменяем човек, нито заклет цирков артист. Така беше представен от корпоративна Америка, от корумпиран медиен свят", смята психиатърът.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар