Зима

Зима
Пролет

4 ноември 2016 г.

Доган сигурен, че Радев ще победи Цачева

Изборджиите на ГЕРБ вдигат на щурм електоралните си мрежи в големите градове, в които имат кметове и потенциал за активиране на "кадрите на апарата", "фамилиите" и "клиентелите"...
 
Кампанията за втория тур на ГЕРБ е ясна още преди гласуването на първия след "посланието" на Бойко Борисов на 3 ноември в Разлог - "Не бием ли, си отиваме, ДПС и БСП идват; нито с БСП, нито с ДПС ще управлявам, излизаме в опозиция".

В същото време Ахмед Доган бил сигурен, че Румен Радев ще победи Цецка Цачева на втория тур с решаващата подкрепа на ДПС. Движението щяло да се мобилизира на макс за балотажа и да прибави 400 000 гласове към вота на Румен Радев и БСП.

Щабисти на ГЕРБ обявиха "тревога": "В Сарая изстудяват шампанското!". Изборджиите на ГЕРБ вдигат на щурм електоралните си мрежи в големите градове, в които имат кметове и потенциал за активиране на "кадрите на апарата", "фамилиите" и "клиентелите". И?

Ахмед Доган разработил план през последната седмица, кахърят се в щаба на ГЕРБ, който да осигури преднина на Румен Радев на първия тур и Бойко Борисов да бъде принуден да оставка - операция "Под индиго" от 2001 г. - Първанов повежда на Стоянов.

Сокола има "неочакван" съюзник - "костовистите", точно като през 2001 г. Трайчо Трайков не "качва резултат", защото вотът на практика си е негов с известна помощ от СДС и ДБГ. "Костовистите" масово се готвят да гласуват за БСП, за да съборят Борисов.

Те, за разлика от хората на Божидар Лукарски и Меглена Кунева, нямат министри. Перверзията е, че след изборите ще обявят "край на цикъла" за Реформаторския блок и ще се опитат да направят "нов проект" с прецакания от тях Трайчо Трайков.

Всъщност Бойко Борисов направи неоценима услуга на Ахмед Доган и "костовистите" със заявката си, че ако Цецка Цачева не води подир първия тур, ще подаде оставка, защото "тогава се мери тежестта на партиите". (Предсрочни избори ли иска?!)

Лидерът на ГЕРБ вероятно е смятал, че така ще мобилизира на макс властолюбците в ГЕРБ, но в същото време вдигна за "атака в гръб" поне половината електорален потенциал на "реформаторите" - "костовистите".

Разликата между Цецка Цачева и Румен Радев не е непреодолима, даже и да не е 4%, а 5-6%, ако се задействат механизмите на "играта СКОФТИЯ". 


Тогава? Ще отваря ли Доган шампанското в Сарая след първия тур?! Или ще трябва да гази с ДПС и на втория?

 
bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар