Зима

Зима
Пролет

8 декември 2016 г.

Кой бара дупарата на еднодневките? Ами ние...

После следва нищото, а то е много по-страшно

Гери-Никол пусна новата си песен "Готина и луда", в която пее, че... "ша ни запали с яката дупара".

Най-важният въпрос е "Кой ще я бара?", а главоблъсканицата по темата, за съжаление на Фики, изведнъж спря издирването на Издислав.

Няма какво да се правим на моралисти - дупарата е основната движеща сила в световния шоубизнес и дори измести силикона на юг от брадичката. Задницата е основният капитал на Ким Кардашиян, Риана, Майли Сайръс, Ники Минаж, Дженифър Лопес и още куп западни звезди. Гери нито е първата, нито е последната, която ще акцентира на изгледа отзад.

Има една съществена разлика - гореизброените звезди изкарват милиони и само поддържат интерес с природните си дадености, докато у нас всичко се прави за едноминутна слава или да понатрупаш някой и друг милион гледания във видеоплатформите.

Текстовете в българския хип-хоп в никакъв случай не са галели ухото на меломаните нито преди 10, нито преди 20 години. Тогава изпълнителите нямаха шанса да станат герои за един ден, защото нямаше социални мрежи и интернетът не бе на всеки телефон. Пък и чалгата държеше палмата на първенството с тигрите, цицата на кметицата, Радка-пиратка.

Сега е друго. Вкараш попфолк акцент в английския и си в централните емисии на националните телевизии. Мастити иначе водещи се чудят къде е Издислав. Бъдете сигурни, че и дупарата на Гери-Никол ще седне удобно във всички възможни предавания. И ще разберем, че това е животът...

От няколко години походът на плеймейтките се опитва да ни наложи, че те са шоубизнеса. Има плеймейтки, които станаха и тв водещи, но ако им погледнете личните профили - там само гръд и задници. Налазиха риалитита и станаха пример за успеваемост. И моми, които доскоро са нагъвали лютеница с "кренвриш", въртяха голи дупари, че завъртяха и главите на заможни бизнесмени. Вярно, от сорта "намерили се", но пък достатъчно да се демонстрира лъскав начин на живот. Лукс, който стана цел за десетки подрастващи.

Подрастващи, които станаха праволинейни имитатори и си мислят, че ако някой им бара дупарата ще си гарантират охолство завинаги.

Истината е, че са еднодневки. Независимо дали са известни с известността си или са певци. Преди година и нещо зорлем направихме звезда Джорджано. Той пък си повярва и дори на участия тръгна. Явно неразбирайки, че е просто един фрик, който трябва да забавлява с липсата на всякакъв талант. Днес никой не си спомня за него. За кратко блесна и Гошо от Почивка, който реши да капитализира популярността си като стане автор на парчета за смешни за всеки композитор пари. И той някъде си потъна... по испанско.

Силиконовите кукли също са еднодневки. И това трябва да го знаят всички, които се захласват по живота им. В повечето случаи техният лукс е фалшив, придобивките им временни, а времето и годинките не прощават и в един момент силикона се изравнява с пъпа. После следва нищото... А то е много по-страшно, защото в годините, в които са те тупали по дупарата, в лейката не е наливано нищо.

Всъщност, виновните да виреят еднодневките сме всички ние. Защото им лайкваме дупарите. Защото четем с неприкрито воайорство за тях. Защото ги гледаме по телевизията. Защото им споделяме песните. Защото ни е важно къде е Издислав. Защото ни е важно да разберем кой бара дупарата на Гери-Никол. Защото еднодневките се превръщат в ежедневната ни тема. И се опитваме да убеждаваме околните, че във всяка свободна минута слушаме Рахманинов, размишляваме заедно с древногръцките философи, а в същото време "волумето е на мах" с "Готина и луда".

Понеже е 8 декември се присетих и за крилатото пожелание на една родна футболна легенда, който е и Доктор Хонорис кауза - "Повечи и.ети, по-малко учети!". С такива съвети се раждат дупарите в родния шоубизнес, а за съжаление ние си доотглеждаме и бараме.

Оплакваме се, че животът ни е тежък и чакаме Спасителя. Той обаче не е с микрофон в ръка и не размята полукълба. И не ни е виновна дупарата на когото и да е...


Александър Попов, Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар