Зима

Зима
Пролет

30 декември 2016 г.

Мария Захарова: Обама унизи собствения си народ с изгонването на руските дипломати

Дипломатът нарича администрацията на излизащия в оставка президент "група от външнополитически неудачници – озлобени и късогледи"
 
Прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова отправи тежки критики срещу президента на САЩ Обама и неговия екип след изгонването на руските дипломати от САЩ.

От социалната мрежа дипломатът упреква американския държавен глава, че не е успял да впише никакви постижения в историята на президентството и нарича екипа му "късоглед и озлобен".

"Днес САЩ и американският народ бяха унизени от собствения си президент. Този път драскотина на Вашингтон нанесе собственият му господар, максимално увеличавайки броя на неотложните работи за идния екип“, написа в профила си във Facebook Мария Захарова.

Тя допълва, че Русия ще направи официални изявления, "контрамерки и други неща", пише "Фокус".

Дипломатът нарича администрацията на излизащия в оставка президент "група от външнополитически неудачници – озлобени и късогледи".

"Така и не успял да впише в историята на президентството никакви постижения на международната арена, нобеловият лауреат измисли да постави вместо елегантна точка тлъсто петно“, написа още Захарова.

Прессекретарят на руското МВнР също заяви, че в момента целият свят наблюдава "съкрушителен удар по престижа на САЩ и на тяхното лидерство, нанесени от Барак Обама и неговия неграмотен външнополитически екип".
 

Вчера администрацията на Обама обяви нови мерки срещу Москва в отговор на предполагаемите руски хакерски атаки и намеса в американските президентски избори, но и в отговор на предполагаем тормоз на американски дипломати в Москва.

Най-впечатляващата от тези нови мерки срещу Русия беше експулсирането на 35 руски дипломати, наречени от Вашингтон агенти на руското разузнаване.

Те бяха обявени за персона нон грата от Държавния департамент. Били са на длъжност в руското посолство във Вашингтон и в руското консулство в Сан Франциско.

Белият дом ги обвинява, че са действали по начин, който не отговаря на техния дипломатически статут. Тези руски агенти и техните семейства имат 72 часа да напуснат САЩ.

 Мария Захарова

Няма коментари:

Публикуване на коментар