Зима

Зима
Пролет

16 януари 2017 г.

Корнелия Нинова, след "нормалност" ако кажеш и „в смисъл“, ще ти теглим една майна!

Абе, Нинова, усет в това БСП нямате ли?
 
Лидерът на БСП Корнелия Нинова в „Комбина“ по Нова тв. Дъра–бъра, два чадъра, защото покрай Лора Крумова друго не може и да се получи. 

На финала Корнелия Нинова щрихира три акцента на целите, които си била поставила, „за да види България, такава, каквато я иска“.

„Правила. Справедливост. Нормалност“, рече Корнелия.

И като чухме купешката модна „либерална“ „нормалност“, направо се хванахме за кобура.

Абе, Нинова, усет в това БСП нямате ли, бре? Че пиарите ви са спаружени джумерки и нек’ви десни, дето покрай кинти, се събудиха леви пропагандатори, ясно, ама ти даваш признаци уж на четяща жена – що им се водиш по „модернистичните“ акъли?

Първото, за което се сещаме е изумената Меглена Кунева, която само преди два месеца изрече: „Радикална нормалност е новата цел на партията ни“.

После бам – бум! – ни осенява и цитат на лидера на ДПС, но не почетният: „Онова, от което се нуждае страната е нормалност в политиката, а това означава ясни правила, по които се прави политика”.

Да не говорим за соросоидите и „умните и красивите“, дето „нормалност“ им е под езика, като валидол преди „Пеевски“.

Гледаме в Тълковния речник – за всеки случай! – там пише: „Има такава дума в речника, но все още няма описание за нея.“

После влизаме в иначе спорната Уикипедия – там са по-обяснителни: „Нормалност – Нормалност може да се отнася до: Нормалността. Опит за непредубеден анализ – За нормалността в човешкото поведение до 2012 г. в България не е публикувано специално изследване. Обикновено думата се използва в контекста „нормалност на дадено качество“, а не като универсално понятие.

Нормалност (поведение) – Коренът на думата нормалност (norma) идва от латински и означава „приспособление за измерване на ъгли“, ъгломер.“

Кажи го с прости думички, бе, Корнелийо! Вместо „нормалност“, речи, че досега управлява мафията на ГЕРБ, начело с Бойко Методиев Борисов, и отсега нататък целта ми е да не допусна повече страната да се управлява от мафия. А не наред с „нормалност“, да обещаваш, че ВСИЧКИ били „добре дошли“, ако приемат тези „цели“, включително и ГЕРБ. 


Е, да ти имаме „нормалността“ – уж за „нормалност“ се боричкаш, пък не изключваш ПОИМЕННО онези, които докараха до лудост тоя народ с кражбите си и корупцията си.

Апропо, първата ти точка „правила“ априори обира в себе си прословутата „нормалност“.

И още нещо. Имаме един „любим“ езиков паразит, който под път и над път употребяват видни кифли и още по-видни политици – „в смисъл“. Наред с още по–тъпоумното – „вижте…“.

Та, ако след „нормалност“, Корнелия Нинова, речеш и „в смисъл“, направо ще ти теглим една майна!



Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар