Зима

Зима
Пролет

9 януари 2017 г.

Януарски топ дестинации

Независимо дали сте си обещали повече пътувания през новата година или не, със сигурност ще ви се отрази добре да стартирате 2017-та с реално пътешествие.
 
Можете да изберете прекрасна зимна дестинация или да избягате за малко от студа, като се отправите към някое топло място. 

Ето няколко идеи за пътуване през първия месец на годината.

Парк Сити, Юта - Филмов фестивал Sundance



Ако сте запалени киноманиаци, можете да посетите Парк Сити за ежегодния Филмов фестивал Sundance, най-големия независим филмов фестивал в Америка, където ще бъде световната премиера на някои от най-очакваните филми на годината. След като сте видели достатъчно знаменитости и сте се наситили на разговорите за филмовия бизнес, можете да се отправите към близките склонове на Юта и да се порадвате на снежеца.

Доминиканска република – карибско предизвикателство за зимата



След въодушевлението по празниците, през януари повечето хора биват обзети от апатия. Ако не искате същото да се случи и с вас и в същото време идеята за доза витамин D ви допада, ще е най-добре да посетите някоя по-топла и слънчева страна. Доминиканската република е една от горещите точки за туристи в Карибския басейн и е отличен избор за хора, които изгарят от желание да разнообразят зимната атмосфера с безоблачно, слънчево небе и плажове с бял пясък.

Кий Уест, Флорида – Фестивал на храната и виното



Любителите на вкусната храна пък могат да планират пътуване до Флорида, и по-конкретно до Кий Уест, където се провежда ежегодният Фестивал на храната и виното. Тук температурите са високи през цялата година, което превръща Кий Уест в топла и слънчева дестинация, а комбинацията с морски деликатеси звучи доста примамливо. Разходете се из модерните, нетрадиционни улици на града и опитайте от свежата морска храна с уникални местни съставки и първокласни вина от целия свят. Този фестивал е поредното доказателство, че хората тук не взимат живота много на сериозно, така че задължително се включете в нестандартните забавленията като боулинг с кокосови орехи например.

Квебек - Hotel de Glace



Търсите уникална романтична дестинация? Прекарайте една запомняща се нощ в иглу. Всеки януари Hotel de Glace, наричан още Леденият хотел, се изгражда наново от лед и сняг – всичко, от стените до леглата, се извайва от лед, като в резултат на това се създават уникални  скулптури. След незабравима нощ, прекарана тук, можете да повдигнете адреналина си, като се повозите на шейна, теглена от кучешки впряг.

От Китай до Сан Франциско – Китайската Нова година



Точно когато си мислите, че новогодишни празненства са приключили, идва нов повод за веселие – Китайската Нова година. На 28 януари китайските квартали в градове из целия свят ще посрещнат годината на Червения огнен петел. Ако Китай ви се струва твърде далече, можете да станете част от грандиозните празненства в китайските квартали на Сан Франциско, Ванкувър, Лондон, Брюксел, Антверпен и др.

Пътуванията са отличен начин да избегнете следпразничната меланхолия, да опознаете нови, непознати за вас места и да се заредите с позитивни емоции още в началото на годината.
 


Idi.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар