Зима

Зима
Пролет

19 януари 2017 г.

В живота си можем да се влюбим само три пъти

"Любовта е само една дума, докато някой не дойде и не ѝ придаде значение"

Някои казват, че да обичаш истински в живота си можеш само веднъж. 


Други вярват, че любовта е вечна. 

Но днес ще говорим за това, че всички ние можем истински да се влюбим само в трима души – и във всеки по различна причина.
 

Първата любов обикновено се случва в ранна възраст.

Това е идеалистична любов, малко подобна на приказките, които сме чели в детството си.

Ние вярваме, че това ще е единствената любов до края на живота ни и не е важно, че понякога трябва да правим компромис със себе си и своите принципи, просто всичко се получава, защото дълбоко в себе си вярваме, че така трябва да бъде.

Защото в тази първа любов за нас е важно как другите ни възприемат, а не това, което чувстваме ние.

Това е любовта, която изглежда правилна.

Втората любов е най-тежката.

Тази, която ни предава уроците на живота кои сме ние, какво искаме и как трябва да обичаме. Това е любов, която причинява болка – чрез лъжа, манипулация или предателство.

Струва ни се, че не правим всичко така, както първият път, но в действителност всичко е същото. Ние като че ли искаме да поправим грешките от миналото, надявайки се, че този път всичко ще завърши по-добре. Но обикновено, колкото и да сме се старали, всичко свършва още по-зле.

Това могат да бъдат нездрави, нехармонични или дори егоистични отношения. Може да има насилие – емоционално, психологическо или дори физическо. Като цяло – много драми. И тези крайни емоции ни държат и не ни пускат. Когато всичко е добре, ние започваме да се надяваме на по-добре. Но след това започва поредния подем и спад.

Това е любовта, която искаме да направим правилна.

А третата любов е тази, която никога не чакаме.
Тази, която ни изглежда съвсем неподходяща за нас, която унищожава всички идеалистични картини за любовта, които сме си рисували. Това е любовта, която идва така лесно, че изглежда невъзможна. Това е връзка, която не може да се обясни, тя подкосява краката, защото не сме били готови за нея.

Това е любовта, когато срещаме човек и всичко просто се случва от само себе си: няма никакви очаквания или натиск кой как трябва да се държи.

Просто ни приемат такива, каквито сме и това е просто невероятно.

Това не е тази любов, която сме си представяли. Но това е любов, която се усеща правилна. Това е любовта, която ни помага да разберем защо с другите не се е получило.



Svetlilo.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар