Зима

Зима
Пролет

16 януари 2017 г.

Прокуратурата се отказа да разследва "голите снимки" на Асен Александров

Прокуратурата изобщо не е търсила отговор на въпроса дали снимките на директора са автентични, тъй като това не представлява интерес за разследването
 
Софийската районна прокуратура е отказала да образува разследване по случая с голите снимки на директора на 51-во Средно училище Асен Александров. 

Това каза пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

В хода на проверката са били събрани обяснения от хора, които имат отношение към случая. Извършени са и две експертни справки. Първата е техническа и е установила, че в сайта на учебното заведение изобщо не са публикувани голите снимки на директора, както първоначално се твърдеше.

Втората е извършена от експерти на Министерство на културата, които са установили категорично, че фотосите не съдържат порнография. В крайна сметка наблюдаващия прокурор е преценил, че няма данни за извършено престъпление и е отказал образуване на дело по случая.

Румяна Арнаудова обясни още, че прокуратурата изобщо не е търсила отговор на въпроса дали снимките на директора са автентични, тъй като това не представлява интерес за разследването.

Все още не е ясно и кой е разпространил снимките до печатните издания, в които те бяха публикувани.

Румяна Арнаудова

Няма коментари:

Публикуване на коментар