Зима

Зима
Пролет

8 януари 2017 г.

Общото дете

Нали знаете #КОЙ е драмата, когато една връзка се разпадне? Общото дете.
 
Прибира го единият родител или се разбират за съвместно попечителство. И следват скандали и грозни разпри.

Моделът #КОЙ не се влияе от този режим на лични отношения между родителите – партията и властта. И няма за какво – той моментално бива припознат от следващите управляващи, които се грижат да е задоволен и голям да порасне…

Иначе нямаше да я има КТБ. Нито Делян Пеевски. И даже сделката за Дипломатическия клуб, чистичка за НАП.

Преди предсрочните парламентарни избори тази година от различни страни близки до БСП започват да хвърлят кукичка с крякаща жабка – любима стръв за сомове: „А дали ГЕРБ и БСП не биха могли да управляват заедно…“ Ако суверенът го пожелае.

Суверенът, както е известно, е множествена безличност, и затова всеки взема думата от негово име – няма кой да възрази отстреща.

Желанията на суверена засега са мъгливи, неясни и по-трудни за разтълкуване от десетте мастилени петна на Роршах. Но желанията и на ГЕРБ, и на БСП и активът й например са кристално ясни и нямат никаква нужда от тълкуване – в-л-а-с-т. Както, впрочем, и на всички останали.

Но общото дете носи ДНК само на трима родители – това в XXI век е възможен инженеринг. И единственият проблем, който имат ГЕРБ, БСП и ДПС, е апетитът му, което в най-бедната страна в ЕС, оставя редовно без второ и трето мнозина други. Нали се сещате, и родителите имат право на редовно хранене.

БСП подготвя Национален план за развитие на България, който тръгва да презентира на турне из страната. Още отсега, обявявайки, че хората по места ще го дописват и като цяло ще участват в изработването му. Тези трикове сме ги виждали. От тях не произтича нищо, освен големи говорилни и софри, след които активът и симпатизантите се разотиват, доволни, че някой ги е изслушал.

От „Позитано“ 20 ще представят едни листи, поосвежени с нови лица. Вероятно и от ГЕРБ. Ще презаредят. Подобно на ММАйскойто формирование на Николай Бареков. Кой бицепси, кой пистолети, кой портфейл.

Въпросът обаче #КОЙ баща, #КОЙ майка… Общото дете ги иска.



Никола Божков,  Ureport.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар