Зима

Зима
Пролет

14 януари 2017 г.

Кога думата „не“ прави живота ви по-добър

От момента, когато се научаваме да говорим като малки деца, ние се научаваме на отказа „не“.
 
По някаква причина, след като достигнем определена възраст, ние се чувстваме неудобно да казваме „не“ в някои ситуации, в които би трябвало да го правим.

Използването на тази иначе отрицателна дума правилно, е много важно нещо. „Не“ – тата ви всъщност могат да ви спестят доста стрес и негативни емоции.

Ето и в кои случаи думата „не“ ще направи живота ви по-лесен:

1. „Не“ на хората, които ви дават непоискани съвети

Промяната е част от живота, а близките ни умират да ни съветват, когато преминаваме през сериозни житейски промени. Ако не искате да слушате техните съвети, просто им го кажете, без да е неудобно. Не можете да си позволите други хора да диктуват вашата съдба и да ви влияят, когато сами трябва да вникнете в мислите и чувствата си.

2. „Не“ на онези безкрайни сравнения


Дори да смятате, че животът ви е леко скучен в сравнение с тези на някои ваши приятели, все пак това си е вашият живот. Следвайте собствения си път и не завиждайте на познати и близки. Животът не е състезание на спортни автомобили, а по-скоро на товарни коли, всяка със собствената си скорост и багаж. Днес може да живеете скучно, но не се знае след една – две години какво ще ви се случи.

3. „Не“ на съмненията в самия себе си

Често пъти ние се съмняваме в силите и способностите си. Време е да сложите край на препятствията, които сами слагате пред себе си. Ако наистина искате нещо – положете усилия да го постигнете. Не се саботирайте сами умишлено заради ниската си самооценка.

4. „Не“ на това да пренебрегвате личните си нужди

Просто се отървете от негативното си мислене и помислете върху това, което ви прави наистина щастливи. Не се превръщайте в обикновени домакини, ако мечтаете за повече. Не забравяйте и не пренебрегвайте собствените си мечти заради нечии други. Грижете се за себе си на първо място.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар