Зима

Зима
Пролет

22 януари 2017 г.

Румен Радев: Ще бъда президент на диалога и баланса

"Нека заедно градим по-справедливо общество, основано на закона и морала, на свободата и солидарността."

"На такова място човек най-ясно осъзнава отговорността да застане начело на държава с дълбоки европейски корени, отстоявала своята свобода и бъдеще на кръстопътя на историята". 

Това заяви новият президент Румен Радев в първото си слово на площад "Св. Ал. Невски".

Той първо благодари на всички президенти досега за усилията им за изграждане на демократична България. "За мен е огромна чест и отговорност да приема поста пред всички вас", заяви Радев. Той говори първо за армията: "Армия, която 13 века отстоява нашата държавност, свобода и достойнство."

"Церемонията е израз на приемственост, без която няма как да се гради държавност. Разпиляхме енергия, загубихме време, но неотклонно следвахме посоката си - част от обединена Европа. Нека заедно градим по-справедливо общество, основано на закона и морала, на свободата и солидарността. Общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето"
, каза Радев.

"По пътя, осеян с нови предизвикателства, ще бъда редом с вас. Ще бъда президент на всички, независимо от етнос, принадлежност и религия", зарече се Радев. И обеща да е президент на диалога и баланса, съобщава Cross.bg


"Ще работя с парламента, правителството, институциите, партиите, организациите и гражданите, за намиране на решенията за България. Ще работя с партньорите ни за ускорена интеграция. Но ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ", категоричен бе Радев. 

"Вярвам, че имаме сили да посрещнем всякакви изпитания. Вярвам в доброто бъдеще на България. Най-важното е да осъзнаем силата си, да повярваме в себе си и заедно да продължим напред", завърши словото си новият президент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар