Зима

Зима
Пролет

13 февруари 2017 г.

Стефан Данаилов: Трябва да се борим за победата, а не за места в листите

"Щели сме да се махаме от ЕС. Това са съчинения. Радан Кънев се чуди какво да измисли, но няма да се спаси. Сами се нацепиха."
 
Актьорът и политик от БСП Стефан Данаилов призова съпартийците си да свикнат с мисълта, че трябва да се борят за победа, а не за места в листите.

Ламбо, който е водач в два района, призна, че в редиците на социалистите се усеща вътрешна битка "кой да се подреди по-напред".

Червената партия одобри водачите на листите си през уикенда. 40% от тях са нови лица, а 60% - партийци.

Актьорът-политик коментира и конкурентите на БСП.

"Щели сме да се махаме от ЕС. Никъде няма проблясък в нашата интонация, че напускаме ЕС и отиваме на изток при Китай и Русия. Това са съчинения. Радан Кънев се чуди какво да измисли, но няма да се спаси. Сами се нацепиха", каза Ламбо пред Нова тв.

Той разказа и за влизането на Елена Йончева в политиката. Това станало по покана на самия Данаилов.

"Поканих я да участва в Инициативния комитет за генерал Радев. Тя го хареса, смяташе, че е много добър избор. Но като тръгна кампанията, имахме един разговор и ѝ предложих евентуално да се кандидатира при нас като депутат", разказа Данаилов.

Тогава журналистката казала, че не е много склонна, но обещала да помисли.

"И така останаха нещата. В навечерието на реденето на водачите на листите имах един разговор с Корнелия Нинова, която ми каза, че е говорила и поканила Елена Йончева", разказа Данаилов.

Йончева обаче решила да помисли още малко. Съгласила се на другия ден. "Много съм щастлив от това, че тя прие", призна Ламбо.

Той коментира и издигането в листите на Тома Томов.

"Изненада ме, че му е предложено и че е приел. Много хубаво ми стана. Пожелавам му успех", каза Данаилов и допълни, че като водач на листа Томов вече има гарантирано място в парламента.

На въпрос за агентурното минало на Тома Томов актьорът-политик обясни, че никой не се е сетил да обсъжда тази тема в изпълнителното бюро.

"Почти всички журналисти, които се занимаваха с международна политика, са били в списъците на ДС", каза Стефан Данаилов и допълни: "Не се интересувам от това".

Според него, ако слушаш десните за Държавна сигурност, е страшно, но той нямал такова усещане.

Ламбо коментира и твърденията, че БСП се опитва да оказва натиск на Румен Радев. Че президентът е подложен на кадрови натиск обяви служебният премиер Огнян Герджиков в събота.

"Защо да не оказва влияние. Не мисля, че редови социалисти имат достъп до президентството. Ако му оказваха влияние, нямаше да стане тази щуротия в Кърджали – да назначат човек на Герджиков за областен управител – човек, който не става за нищо", коментира Данаилов.

Ламбо обеща, че идващата неделя ще покажат другата част от гражданската квота, в която влизат "много интересни хора".


Няма коментари:

Публикуване на коментар