Зима

Зима
Пролет

4 февруари 2017 г.

"БСП - лява България" става "БСП за България"

Корнелия Нинова: Трябват ни партии с влияние, а не само получатели на субсидии

Лявата коалиция да смени името си на "БСП за България", предложи соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя представи пред делегатите на 49-ия конгрес на БСП рамките на коалиционната формула за предстоящите избори.

"Досегашната структура и състав на коалицията към момента - "БСП - лява България", в която влизат 13 партии, е изчерпала възможностите си за разширяване на електоралното влияние", смята Нинова.

Затова било нужно да се направи преоценка на подхода за съставянето й.

"В новата политическа обстановка на БСП са необходими партньори, които не само да оформят коалиция, без да имат съществен принос към общия изборен резултат, а да разширяват електоралната подкрепа за левицата. Трябват ни партии с влияние, а не само получатели на субсидии", категорична бе Нинова.

Соцлидерката предупреди, че ще се търсят партньори, които да приемат предизборните платформи на БСП за всички видове избори. И заяви, че ще се работи много и с неправителствени организации, малцинствените общности.

"Главната цел пред БСП е убедителното спечелване на предстоящите избори, а подемът вляво след президентските е основата, на която трябва да стъпим и да продължим напред", категорична бе Нинова.

"Спечелването на изборите минавало през консолидация на влиятелните партии и организации в лявото, зеленото, патриотичното, земеделското и кооперативното движение", допълни тя, без да посочи име на потенциален партньор.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар