Зима

Зима
Пролет

21 февруари 2017 г.

Фрауке Петри се срещна с руски политици в Москва

Най-видният германски националистически политик - Фрауке Петри, която е една от ръководителите на "Алтернатива за Германия", е била в края на миналата седмица в Москва.
 
Там тя е разговаряли с руски депутати, включително с висши членове на партията на Владимир Путин "Единна Русия", предаде Асошиейтед прес.

От офиса на Петри съобщиха, че тя е била в руската столица, за да обсъди сътрудничеството между регионалните парламенти на Русия и Германия и покрай основната цел на визитата си се е срещнала с председателя на Думата Вячеслав Володин, който е близък до Путин, и със заместник-председателя на Думата Пьотър Толстой.

От кабинета на Петри не отговориха веднага на въпросите кой е пътувал с нея и какви теми са били обсъждани на срещите й с Володин и Толстой.

Русия търси контакти с националистически партии в цяла Европа, включително с френския Национален фронт, и това предизвика безпокойство в някои столици, че Москва се опитва да дестабилизира западните правителства, като подкрепя крайни политически групировки, отбеляза Асошиейтед прес.



Няма коментари:

Публикуване на коментар