Зима

Зима
Пролет

8 февруари 2017 г.

Премиерът освободи трима шефове в Пътната агенция

Служебният кабинет смени половината областни управители
 
Очаквано служебният кабинет направи рокади в Агенция "Пътна инфраструктура", след като в неделя паднали лампи убиха жена в тунел "Ечемишка".

Председател на Управителния съвет на мястото на Дончо Атанасов става Пирин Пенчев. Той е бил зам.-директор в несъществуващата вече ИА "Пътища".

С поста си се разделя и Георги Златев от дирекция "Поддържане на пътна инфраструктура".

Дружеството "Автомагистрали" ЕАД също ще е с нов началник - Валентин Николов, който сменя на поста Парашкев Кръстев.

Герджиков допълни, че поема личен ангажимент движението през тунела по АМ "Хемус" да бъде пуснато в понеделник, 13 февруари.

Ще бъде направен и пълен преглед на всички съоръжения по автомагистралите - тунели, мостове и други, за да се гарантира безопасността на пътуващите.

Смениха половината областни управители
Служебният кабинет смени половината областни управители на днешното си първо редовно заседание.

Сменени са губернаторите на областите Благоевград, Варна, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, Софийска, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол, Велико Търново, съобщи говорителят на правителството Ирина Белчева.

Мотивът на управляващите е свързан с провеждането на честни избори, а рокадите били и резултат от получени сигнали.

На мястото на Бисер Михайлов в Благоевград е назначен Валери Сарандев. Завършил е Школата на МВР в Симеоново, магистър е по "Право" от ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. Последната заемана от него длъжност е заместник кмет на община Гоце Делчев.

Във Варна Стоян Пасев ще бъде сменен от Тодор Йотов. Завършил е ВВМУ "Никола Вапцаров", където е бил в последствие ръководител на офис "Международна дейност". В периода 2008-2012 г. е бил военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония.

Малина Николова от Враца също освобождава поста, който ще бъде зает от Момчил Младенов. Завършил е Техническия университет в София. Бил е заместник-кмет на община Враца в периода 2003-2007 г., в момента е управител на БКС в града.

Сменен е и Илия Илиев в Кърджали, като на негово място е назначен Начо Ковачев. Бил е заместник-областен управител на Кърджали от 2001 г. до 2009 г., завършил е ВВАУ в Шумен, както и ВА "Г. С. Раковски" в София.

В Кюстендил на мястото на Виктор Янев областен управител ще е Йордан Татарски. Магистър е от Стопанската академия "Д. А. Ценов". Има дългогодишен управленски опит в частния сектор, работил е и в МРРБ.

Ловешкият губернатор Ирина Митева предава поста на Пенка Николова - магистър по регионално развитие и управление от СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в Община Ловеч, а през 2015 г. е заемала поста заместник кмет по строителство, архитектура, градоустройство и екология.

В Силистра Стоян Бонев отстъпва мястото на Петко Добрев, който е заемал същия пост в периода 2001-2005 г. Има магистратура по история и география от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Бил е заместник-кмет в общините Алфатар и Дулово.

В Търговище на мястото на Светлин Бонев областен управител ще е Валери Симеонов, който има дългогодишен стаж на различни позиции в администрацията на община Търговище. Той е икономист по промишлеността от ВИНС – Варна.

В Хасково на мястото на Станислав Дечев е назначен Минко Ангелов. В периода януари 2012 г. – март 2014 г. е заместник-кмет на община Хасково, преди това е бил и общински съветник. Завършва ВИХВП в Пловдив с магистратура по автоматизация на производството в хранително-вкусовата промишленост.

В Шумен Донка Иванова отстъпва поста на Валентин Александров. Той е магистър по педагогика от Шуменския университет, специализирал е публична администрация в УНСС. Бил е директор на ОДМВР - Шумен.

Рокада има и в Ямбол, където Димитър Иванов е сменен с Георги Чалъков. Завършил е УНСС, от 2015 г. е заместник кмет на община "Тунджа".

Във Велико Търново вместо Пенчо Пенчев ще управлява Николай Йоцов. Завършил е ВВАУ в Шумен, ВА в Киев, притежава магистърска степен по стопанско управление от НВУ "В. Левски", където е бил и преподавател. В последните години е работил като експерт в ИА "Военни клубове и военно-почивно дело".

Нов губернатор има Софийска област – вместо Росица Тодорова, поста ще заеме София Торолова.
 

Тя е заемала поста заместник-областен управител от юли 2013 г. до декември 2014 г. В момента е административен директор в частно дружество. Завършила е магистратура по индустриален мениджмънт в МГУ "Св. Иван Рилски" в София, магистър е и по автоматизация и информационно управляваща техника.

В София - град, където в момента мястото е вакантно, защото губернаторът Веселин Пенев беше сменен преди време заради сделката с "царските конюшни“, правителството назначава Диана Тонова. Тя е била заместник-областен управител в периода юли 2013 – декември 2014 г. От декември 2015 г. е началник на отдел в столичния район "Витоша". Магистър по право от ЮЗУ "Неофит Рилски".



Няма коментари:

Публикуване на коментар