Зима

Зима
Пролет

1 февруари 2017 г.

Откриха финансовата следа на Джордж Сорос в протестите срещу Доналд Тръмп

Американски журналисти разкопаха факти около организацията на протестите срещу новия президент на САЩ.
 
Както става ясно, десетки организации, имащи отношения съм протестите срещу Доналд Тръмп, са финансирани от един и същ човек - Джордж Сорос, скандално известният финансист, замесен в организацията на цветни революции в Източна Европа и Северна Африка, съобщава НТВ,.

Митингите в американските летища избухнаха веднага, след като президентът Тръмп подписа указа за временна забрана за влизането в САЩ на граждани от 7 мюсюлмански държави. Либералите веднага скочиха - щом е забрана, значи е удар по демократичните ценности. И нададоха писъци за краха на Америка. Но си мълчат, че мярката е временна и че списъкът със седемте страни е подготвен още от администрацията на Барак Обама, която правеше същото, но без много шум.

След женския марш срещу Тръмп във Вашингтон журналистката Асра Номани решава да изясни кой е дал парите за протестната акция. Оказало се, че повече от 50 организации, които участваха в демонстрацията, получават финансиране от джоба на милиардера Джордж Сорос.

Асра Номани обяснява: „Първоначалните данни, които открих сочат, че Сорос финансира или има близки отношения с 56 от партньорите в протестния марш, включително главните - движението за абортите Planned Parenthood и Националния съвет за отбрана".

Фондация „Отворено общество" на Сорос се опита да опровергае журналистката, но междувременно изскочиха нови данни, че именно той стой зад атаките срещу Тръмп, отбелязва НТВ, цитирана от Cross.bg.

Още същият ден, когато влез в сила Указа за ограничаването на влизането, няколко обществени организации, подадоха иск в съда срещу Тръмп. Сред тези организации са: „Международен проект за помощ на бежанците", „Национален център за подкрепа на имигрантите", „Американски съюз за граждански свободи".

Всички те, по данни на Breitbart News, също се финансират от Джордж Сорос, който през последните години е похарчил за различни имиграционни програми над 80 милиона долара.

Сорос, между другото и не крие, че желае всякакви злини на новия президент на САЩ. „Аз го наричам самозванец, престъпник и бъдещ диктатор, но такъв той няма да стане, защото съм уверен, че конституцията на САЩ е достатъчно силна и разделението на властите работи. Лично аз съм убеден, че той няма да постигне нищо, но не заради такива като мен, а заради това, че идеите с които оперира, противоречат сами на себе си", пророкува милиардерът.

Той има достатъчно сериозен повод за мъст, защото заради провала на фаворитката му Хилари Клинтън на президентските избори Сорос загуби над 1 милиард долара. Бившия съветник на Доналд Тръмп Роджър Стоун смята, че инвестирайки в протестните митинги, Сорос се опитва да дестабилизира ситуацията в САЩ, за да докара на власт свой човек.

„За мен е очевидно, че Сорос подстрекава хората към насилие, той им плаща, за да го правят. Това е престъпление. Ако той подстрекава хората да заплашват президента, то това е престъпление и според мен в тази страна трябва вече да повдигнат обвинение на г-н Сорос, ако това не го направят първо в Унгария. Защото той разпалва цветни революции по цял свят", посочва политологът Роджър Стоун.

В родината на Сорос - Унгария, вече върви кампания за забрана дейността на фондациите му. В Македония, Холандия и Чехия също започнаха да се интересуват какви цели всъщност преследва финансистът на тяхна територия, обобщава НТВ.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар