Зима

Зима
Пролет

30 април 2017 г.

Русофилка с любов за "Ердоган-Путин-Борисов"

Ако още веднъж пуснат Шаренкова по телевизора, "русофилите" хептен ще паднат в канала
 
Впрочем, Люба Кулезич предприе много умен ход в предаването си „Честно казано“ по biTv, където бе поканена Светлана Шаренкова, издател на двуезичния вестник в. "Русия днес" ("Россия сегодня"), която била участник във форум в турски град, събрал всички издатели по света на рускоезични медии и направила интервю с външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

Кулезич спокойно и любезно остави Шаренкова да наговори куп трафаретни баналности и да излезе шербет върху Борисов, Ердоган и Путин, от което стигнахме до извода, че е добре Светлана Шаренкова да бъде пускана сутрин, обед и вечер „по телевизора“, ако някой иска ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ родни „русофили“ хептен да паднат в канала.

В интервюто на Шаренкова има знаково изявление на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу: „Що се отнася до актуалните турско-български отношения, съвсем наскоро българският министър-председател Борисов се обади по телефона на нашия премиер и се договориха за тяхна среща в подходящо време. Аз смятам, че това е добър знак“.

Опитите на Кулезич да разбере кога точно е проведен този разговор, /б.р.  още повече, че Борисов още не е официално станал „български министър – председател“/ удариха не на камък, а в обтекаемите обяснения на Шаренкова. На опит на Кулезич да насочи разговора към диктаторския режим на Ердоган, Светлана Шаренкова изговори изумителното изречение: „Вижте, диктаторските режими, когато са за оправяне на вътрешните си проблеми, те не са агресивни…“

На това място си поехме дъх. И пак се взряхме в лежерното излъчване на госпожа Шаренкова. Диктаторските режими, когато си оправяли вътрешните проблеми, не били агресивни… Ашколсун! По оста „Ердоган – Борисов – Путин“, която се обсъждаше, можем да кажем с пълно основание, че демокрацията ни отне и … Светлана Шаренкова, която е член на нам си кой съвет на БСП, както и бе сложена в кандидат – депутатските листи на БСП.

Шаренкова се изказа ласкаво и за бъдещото управление на България – компилацията от т.нар. националисти и ГЕРБ, използвайки баналните фрази: „Основните думи, които трябва да се говорят днес – това е държавност и законност… С мъдрост, умение, все пак трябва да се даде шанс, проявяват една зрялост и да разчитаме на тази зрялост.“

На това място се умилихме окончателно. Обаче Шаренкова нямаше спирка и съвсем ни омагьоса със заучени фразички: „Трябва да се обединят и политици, и общество, да се направи визия за България, да се създаде нова концепция отвъд сегашното статукво…“

Ха така! Хем „да разчитаме на зрялостта“ на борисовци и патреотари, и „да им дадем шанс“, хем да създаваме „концепция отвъд сегашното статукво“?!

Много ни се иска точно на това място да си представим хипотетичен разговор между въпросната госпожа Шаренкова и другаря Путин. Още повече, че Кулезич бръкна в раната „Виваком“ – с въпроса си как ще коментира другарката Шаренкова, че в 68 руски медии /б.р. – и много мъничко български медии!/ излезе грандиозния скандал с „Виваком“, където в прав текст бе написано, че на Борисов са предлагани 50 милиона евро за да уреди „нещата“.

Шаренкова се направи на три и половина и забляботи: „Не искам да влизам в тези подробности… Нашата бизнес среда е много минирана…“.

Шаренкова, Шаренкова, ако те чуе другаря Путин, май ще ти скъса пагоните. Точно за грандиозния скандал с „Виваком“ да не „искаш да влезеш в тези подробности…“, в контекста на демонстрираната ти любвеобвилност по оста „Борисов – Ердоган – Путин“, си е направо нагло лицемерие. И зловещо замитане на ИСТИНАТА под килима.

„Колкото пъти сме били срещу Русия, това е катастрофа за България“, заключи Шаренкова.

То, хубаво, ама Шаренкова, като член на партията на Корнелия Нинова, дето щяла да бори „паралелната държава“ на Борисов, да вземе да се определи къде точно се е разкрачила, след като „дава шанс“ на „зрялостта“ на бъдещото управление от боковисти и патреотари. Щото да пробутваш захаросаните си „тези“ за навървените в редичка „Путин – Ердоган – Борисов“ днес може и да вържат някои балъци. 


Ами утре? Утре, Шаренкова?!
 Светлана Шаренкова

Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар