Зима

Зима
Пролет

27 април 2017 г.

Пловдивският общински съвет върна акциите в Международния панаир на държавата

39 от общинските съветници гласуваха за отмяна на решението от 13-и април, когато Пловдив прие над 20% от акциите
 
С мнозинство Пловдивският общински съвет отказа акциите, предоставени от държавата в Международния панаир, предава БНР.

До сесията на местния парламент се стигна, след като вчера Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Пловдив Иван Тотев и групата общински съветници да отменят решението от предишното заседание за придобиване на държавния дял от панаира.

39 от общинските съветници гласуваха за отмяна на решението от 13-и април, когато Пловдив прие над 20% от акциите. Против бяха единствено от групата на БСП - четирима от общо петимата съветници в нея. Въздържаха се трима от Земеделски съюз "Александър Стамболийски". 


Така на практика Пловдивският общински съвет се върна на позицията си от лятото на миналата година, когато отхвърли предложения държавен дял в Международния панаир, чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов.

Кметът Иван Тотев обоснова смяната в становищата на управляващите с настроенията на пловдивчани, които в един нов контекст не приемат тази сделка, както и с позицията на ГЕРБ по никакъв начин партията да не се обвързва със скандалите около Гергов от последните дни. Освен това преди две седмици имаше обществен интерес към едно такова съдружие заради възможността за изграждане на нова опера в Панаира.

"Сега Инициативният комитет за построяването ѝ се дистанцира от тази идея и ние, включително и заради това, имаме основание да се откажем от акциите", допълни Тотев. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар