Зима

Зима
Пролет

11 април 2017 г.

Румен Радев: Днес са необходими отговорни действия - законодателни и организационни

"Изборите откроиха съществени проблеми. Станахме свидетели на опити за вмешателство отвън."
 
Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към нацията.

"Партиите призоваха по време на вота за крайни мерки, включително затваряне на границите. След изборите темата бе погребана, но проблемите остават. Те няма да бъдат решени само със заклинания, а със закони", подчерта президентът.

"Днес се необходими отговорни действия - законодателни и организационни. На следващото 44-то НС ляга отговорността за намиране на решение на тези проблеми. Приветствам куража на Министерството на правосъдието за намиране на решения на тези проблеми. Предложенията за промени предоставят ясни бариери за навлизане на чуждото влияние.

Най-важната защита на правата на българите зад граница е да могат да се върнат в една независима България. Вярвам, че с един разумен и конструктивен диалог ще се намерят по-добри решения, те трябва да отчитат нашата принадлежност към единното европейско семейство. Сега на ход е парламентът, вярвам, че в него ще се намери мнозинство, което ще гласува адекватно законовите промени. Надявам се, че то ще излъчи работещо правителство. Българите очакваме мерки срещу бедността, корупцията и престъпността, срещу ценовия шок гласуван от независимия регулатор. Пожелавам успех на българските законодатели", каза държавният глава.


Президентът свиква 44-то Народно събрание на 19 април.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар