Зима

Зима
Пролет

23 април 2017 г.

Кажи ми как се караш, за да ти кажа какъв си

Конфликтите във връзката разкриват вашите истински взаимоотношения
 
Във всяка връзка има конфликти. Без тях съвместното съжителство просто не може да съществува. 

Споровете и неразбирателствата обаче могат да подскажат много повече за връзката, отколкото подозирате.

Начинът, по който се карате, както и причините, поради които възникват конфликти говорят много за това как подхождате към проблемите в ежедневието си.

Карате се за едно и също всеки път

Някои двойки се карат за определени неща. Случвало ли ви се е да смятате, че половинката ви просто сякаш изобщо не се старае да промени нещо в себе си? На прав път сте, защото повтаряемостта на еднотипни проблеми и скандали подсказва именно за нежеланието на партньорите да се променят, да се постараят нещото, за което се карат да спре.

Ако вашите конфликти са от този тип, то вероятно и двамата с партньора ви нямате желание да се променяте особено и да правите компромиси помежду си.

Разгорещен скандал за нещо малко и незначително

Избухвате сериозно в крясъци и истерии, само защото партньорът ви не е сложил чиниите в мивката или защото пак е закъснял с приятели след работа? Това означава, че стресът и напрежението ви идват в повече. Обикновено емоционалното претоварване допринася за нагнетяването на напрежение, което нещо мимолетно и дребно може да отключи.

Възможно е също да таите неизказани чувства към партньора си, които потискате и криете. Това също нагнетява напрежение, което избухва в определен момент, който дори не е свързан с онова, което ви терзае истински. Ключът е в навременната комуникация.

Скандалите ви са толкова яростни, че са направо непоносими

Най-жестоките и разгорещени конфликти в една връзка обикновено са провокирани от ревност, различия в разбирането за секса, възпитанието на децата или проблемите с парите.

Тези спорове са почти неизбежни. Можете да се справите с тях като внимавате как реагирате и никога не бързате да казвате нещо необмислено. В противен случай яростта ви е в кърпа вързана.

Прекалено сериозни сте


Един конфликт може да се потуши като измежду яростните ви думи и упреци включите и малко хумор. Винаги, когато имате тази възможност, обръщайте нещата на майтап, за да не станат твърде сериозни и задълбочени. Така рискувате да се нараните, вместо да изгладите споровете си.


Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар