Зима

Зима
Пролет

4 април 2017 г.

Бойко Борисов: Моето желание е патриотите да имат реално участие във властта

"Ако не се разберем и вторите няма да се разберат, тогава България не е над всичко."
 
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов първоначално отказа коментар след преговорите за съставяне на правителство с „Обединени патриоти", проведени в парламента, но след това говори по темата пред журналисти, след като отиде да се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който гостува на президента Румен Радев.

"Туск ми е приятел от много години. Говорихме за нашите съседи, за това което се случва в Македония, както и за постановление 208. Хората са заинтересовани да дадат повече пари за границите, да няма наплив на мигранти в Европа", обясни първо Борисов поводът за срещата си с Туск.

Относно преговорите с патриотите той коментира:

„Доволен съм, че колегите от "Обединени патриоти" са много разбрани. Дори и след нещата, които каза Валери Симеонов за широка коалиция стана ясно, че такава не може да има. Цялата отговорност падна на нас и ние сме длъжни да продължим напред и да намерим разумните компромиси на базата на програмите, експертите, на това което можем едните и другите. Ако намерим подкрепа и от другите партии е добре дошло. Това не означава, че ще каним Марешки, имаме 122 народни представители. Моето желание е да имат реално участие във властта", каза той, цитиран от Cross.bg.

Борисов заяви, че не може да става дума само за подкрепа и цялата отговорност да е отново само за ГЕРБ.

"Моето единствено изискване към тях е реално да влязат в участие в кабинета. Едно от техните изискванията е да има пълен четиригодишен мандат, без нито един да може да предизвиква предсрочни избори", заяви Борисов.

Той категорично каза, че въпрос за министри не е бил повдиган.

„Ние имаме една тема и това е "България над всичко". Ако не се разберем и вторите няма да се разберат, тогава България не е над всичко", завърши бившият премиер.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар