Зима

Зима
Пролет

16 май 2017 г.

Атракция "Тракийски романс" на 24 май: Пловдив-София и Пловдив-Хисаря

БДЖ продължава своята традиция да предлага атракционни влакове за своите клиенти.
 
За първи път в целодневна туристическа атракция с парен локомотив, празничната композиция „Тракийски романс“ се отправя към Пловдив и региона.

Пътуването ще бъде на празничния 24 май и дава прекрасната възможност пътници от столицата и от града под тепетата да зарадват и себе си, и децата си.

Своя дебют по направлението София – Пловдив – София и Пловдив – Хисаря – Пловдив ще направи локомотивът 05.01, управляван от популярния инженер и машинист Ангел Алексиев. В състава на влака ще бъде включен и вагона на цар Борис ІІІ от композицията "Корона експрес" и той ще бъде посещаван като музей на колела.

По утвърдена вече традиция, всеки пътник получава като подарък сувенири от пътуването и възможността след спирането на влака да се качи в парната машина, да се изцапа с въглища и да си направи снимка пред горящата горивна камера.

Цената за двупосочно пътуване София – Пловдив – София е само 59 лв., еднопосочните билети са по 39 лв., а празничната разходка с парния локомотив от Пловдив до Хисаря и назад ще е 28 лв. Децата до 7 годишна възраст пътуват безплатно в скута на родителите си.



Няма коментари:

Публикуване на коментар