Лято

Лято

29 май 2017 г.

Раздадоха наградите на кинофестивала "Златната палма"

Шведският филм "Площадът" на режисьора Рубен Остлунд бе удостоен със "Златната палма" на 70-ия юбилеен кинофестивал в Кан.

Сатиричният филм "Площадът" осмива нетолерантността на хората на изкуството и буржоата в Европа към мигрантите, бежанците и бездомниците.

Американската режисьорка София Копола получи наградата за най-добър режисьор за филма "Измамените" - римейк на едноименната творба на Дон Сигел от 1971 г.

"Благодаря на баща ми, че сподели с мен любовта си към киното", каза дъщерята на Франсис Форд Копола, получавайки наградата.

Американската актриса Никол Кидман получи Специалната награда на 70-ия кинофестивал в Кан за ролите й в два филма - "Измамените" на София Копола и "Убийството на свещен елен на Йоргос Лантимос.

Руският режисьор Андрей Звягинцев получи Наградата на журито за филма "Без любов" - картина на бруталното и нехуманно руско общество.

Германската актриса Даян Крюгер бе обявена за най-добра актриса за първата й голяма роля в германски филм "Изневиделица" на режисьора Фатих Акън. Крюгер играе ролята на майка, която отмъщава за убийството на съпруга й с турски произход и на сина й в неонацистки атентат.

Американският актьор Хоакин Финикс бе удостоен с наградата за най-добър актьор за ролята му на ветеран от Ирак в психологическия трилър на британската режисьорка Лин Рамзи "Никога не си бил действително тук".

Френският филм "120 удара в минута" на френския режисьор Робен Кампийо - фреска за периода на СПИН в Париж, получи Голямата награда (Гран при) на кинофестивала в Кан.

Златна палма за късометражен филм бе присъдена на 15-минутния китайски филм "Нежна нощ" на режисьора Цю Ян.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар