Зима

Зима
Пролет

16 май 2017 г.

М. Захарова: Не четете американски вестници. Те могат да се използват само за други цели

"На 11 май ви предупредих - американските медии след няколко дни са планирали да пуснат "сензация" за срещата между Лавров и Тръмп."
 
"Не четете американски вестници. Те могат да се използват за други цели, но не ги четете."

Това заяви говорителят на руския външен министър Сергей Лавров Мария Захарова във Фейсбук.

Захарова обяви, че след като кацнала в Мадрид и включила телефона си, получила десетки SMS-и със запитвания относно информацията, че американският президент Доналд Тръмп предал секретни данни на Лавров за "Ислямска държава", както написа "Вашингтон пост".

"Приятели, пак ли сте се начели на американски вестници? Те не трябва да се четат. Могат да се използват за други цели, но не трябва да се четат - в последно време това вече не е само вредно, но и опасно", написа Захарова.

"Напомням ви, че на 11 май ви предупредих - американските медии след няколко дни са планирали да пуснат "сензация" за срещата между Лавров и Тръмп. Наистина, идеята беше да се украси тази новина с не по-малко "секретни" снимки от срещата, което трябваше да придаде на поредния фейк достоверност. Но тази част от плана на информационната кампания разрушихме, като публикувахме снимките, както се изисква по всички закони на професионалната етика", допълни тя, цитирана от Cross.bg.

Тръмп и Лавров се срещнаха във Вашингтон миналата седмица. Според американската медия по време на срещата Тръмп е споделил с Лавров класифицираната информация.

От Белия дом веднага опровергаха написаното от медията.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар