Зима

Зима
Пролет

30 май 2017 г.

НКЖИ търси име на новия си герой

Той ще участва в образователни филми и клипове, като част от дългосрочна кампания по безопасност на националната компания
 
"На 1 юни от 9,30 ч., при локомотива в чакалнята на Централна гара София, ще се състои детско тържество с лакомства и игри, на което заедно да изберем име на нашия нов герой - момченце, което ще бъде близък приятел на децата, ще ги пази и закриля като им посочва опасностите по жп гари и междугария.

На новия ни „колега" му предстои дълга „кариера" - той ще участва в образователни филми и клипове, като част от дългосрочна кампания по безопасност на НК „Железопътна инфраструктура"," съобщават от компанията.

"Приложената снимка показва как изглежда момченцето, което наш служител е намерил на железния път. Неговата история е следната:

Баща му е Витомокол / локомотив, прочетено наобратно/, майка му е Релсина. Те са вълшебници, които са създали железните пътища и са ги дарили на хората. С развитието на цивилизацията и индустрията зачестяват проблемите и инцидентите по железопътната инфраструктура, Вито и Релсина с мъка гледат как хората не се пазят и колко често страдат от невнимание и незнание. Те решават да изпратят своя вече пораснал син, който освен способността да се движи бързо по релсите има и възможността да отиде при хората, да разясни за опасностите, които крият железните пътища.

Момченцето все още няма име и очаква децата да му го изберат.

Ще очакваме предложения за име на момченцето и във фейсбук страницата „Видиш ли релси, мисли за влак"."

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар