Есен

Есен

21 май 2017 г.

Българин е сред дизайнерите на новия SEAT Ibiza

За Цанко Попов това не е първият проект на испанците, в който участва

Български дизайнер игре основна роля в създаването на новия SEAT Ibiza, чийто продажби ще стартират в началото на лятото. 


Компактният хечбек бе официално представен преди около месец, а сега наш екип имаше възможността да тества автомобила в Испания.

При представянето на Ibiza пред медиите в Барселона се появи Цанко Петров, който работи от 5 години за испанския производител. За българина това е първият модел, в чиято разработка участва основно, като преди това е помагал за интериорния и екстериорния дизайн на SEAT Leon и на кросоувъра SEAT Ateca.

„Преди да пристигна в Испания, учих в Германия, а след това започнах работа като свободен дизайнер – наемаха ме за различни проекти, не само автомобилни. В един момент се оказах в Барселона и нещата се промениха. Вече шеста година съм в SEAT и няма да крия, че съм много щастлив от това”, коментира пред Automedia младият българин.

Що се касае до Ibiza, това е първият модел на SEAT, който ще използва новата платформа на Volkswagen AG – MQB A0. Благодарение на нея, хечбекът с 5 врати е по-лек, което го прави по-икономичен и приятен за управление. 


Автомобилът излиза на пазара с избор от 5 бензинови и 1 дизелов мотор, а до края на годината ще има е версия на метан.
 Цанко Петров


Automedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар