Зима

Зима
Пролет

7 юни 2017 г.

От 15 юни роумингът няма да отпадне, нито ще бъде по-скъп

Просто ще бъде таксуван по друг начин и ще бъде таксуван в полза на българския потребител.

Това каза Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията, пред БНТ.

Той обясни, че като европейски граждани във всяка точка на ЕС, включително Лихтенщайн, Исландия и Норвегия, хората ще могат да говорят на този тарифен план и да ползват същите гласови услуги, SMS-и и пренос на данни, както в България.

Отворените планове ще бъдат лимитирани, за да не се получават злоупотреби, добави още той.

"В рамките на лимитите на вашия тарифен план - ако се надхвърлят, тогава ще бъдете таксувани в рамките на цените на едро, установени от еврорегламента. Гласова услуга - 6,5 ст., SMS - 2 ст., пренос на данни 15 лева, но става дума за гигабайт. Ако имате 30 лв. тарифен план с неограничен достъп, се умножава по 2 - стават 60 лв. и се делят на 15, т.е. ще имате право да ползвате 4 гигабайта. Ако надвишите, плащате допълнително, но не повече от цената на едро", обясни Божков.

Предвижда се да бъде спазвана политиката на справедливото ползване - нямаш право да купуваш карта в други страни, ако имаш от страната, където живееш. Нямаш право да използваш карта само за роуминг или няколко последователни и да ги използваш само в роуминг, добави още председателят на Комисията за регулиране на съобщенията.

"Действително в някои области винаги пропада сигналът. Да обикаляш в 21-и век да търсиш сигнал в едно село е смешно", каза Божков по отношение на нестабилния обхват на мрежите на места в страната, но успокои гражданите, че по въпроса се работи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар