Зима

Зима
Пролет

7 юни 2017 г.

Дъвката ВНС

Тези, които само с неделни екскурзии могат да посещават вече парламента, отново пробват номера “Велико Народно събрание”.
 
Машата очаквано е Лозан Панов, чиито политически амбиции вече досаждат с натрапчивостта си.

А срещата с президента е само поводът за вдигане на издишащия стар балон. Мине не мине време и маргинализиращите се партийки се хващат за ВНС, като удавник за сламка, за да оправдаят собствената си некадърност и загуба на доверие от избирателите.

Няма да им припомняме, че по времето, когато техният ментор Иван Костов бе премиер , имаха конституционно мнозинство и можеха да променят каквото си поискат, включително да свикат и ВНС. Но не го направиха, защото властта им бе по-сладка. Сега към същото се стремят машите на подсъдните олигарси. Целта им е суматоха и нови избори. Няма кой да им се върже.
 

Лесно е на Панов да използва трибуната на президентската институция за гръмко демагогство. Но къде е проектът за това с какво ще се занимава прокламираното от тях ВНС. Естествено, че го няма. 

Както се оказа, че няма нищо, докато сегашният лидер на “Да (й) България” Христо Иванов бе правосъден министър и тръбеше, че работи върху мащабна съдебна реформа. Ясно е, че за да бъде подготвен и представен проект за ВНС, се изискват усилия, каквито на политическите рупори на кукловодите, са чужди и преди всичко непонятни.

Така че дъвката е само за балами. В трите власти отдавна са наясно, че напъните на отхвърлените от народа и преследвани от закона олигарси, са за връщане на държавната ясла и преди всичко, за избягване от раираните костюми, които ги очакват.



Иван Тропанкев, "Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар