Зима

Зима
Пролет

3 юни 2017 г.

"Ювентус" и "Реал" Мадрид в спор за победа, трофей и величие

Има купи и Купи с големи уши! Има футболни турнири и Шампионска лига!

Големият ден дойде! За 62-ри път в историята ще бъде коронован крал на Европа!

Всичко вече е готово за най-чакания футболен финал. Мерките за сигурност на "Милениум Стейдиъм" в Кардиф са толкова засилени, че птиче не може да прехвръкне, без да бъде засечено от софтуера за лицево разпознаване. Батериите на камерите и фотоапаратите на журналистите са заредени напълно, за да уловят радостта и разочарованието, сълзите и прегръдките от радост и най-важното - блясъкът на трофея, облян шампанско и сбъднати мечти.

Напрежението е в лагерите на двамата главни в тазвечершното представление - "Ювентус" и "Реал" Мадрид. Два колоса, които ще се сблъскат отново, за радост на милионите фенове по света. Срещата днес е повторение на финала от 1998 г., но можете да бъдете сигурни, че той няма да има нищо общо с онзи мач на "Амстердам Арена". Няма го Предраг Миятович (той се подготвя за участието си в благотворителната среща на Димитър Бербатов и Луиш Фиго), нито Дел Пиеро. Е, Зинедин Зидан отново ще бъде на зеления килим, но този път не с фланелката на "Старата госпожа", а с елегантен костюм с емблемата на мадридчани до сърцето.

Кой от двата тима желае по-силно победата? Та нима това може да се каже?

"Юве" вече спечели титлата и купата на Италия, но съвършенството... Ах, това съвършенство, което разваля съня на Масимилиано Алегри! Купата с големите уши за последно беше в Торино през 1996 г. От тогава все се изплъзва от ръцете на футболистите в "бяло-черно".

Те обаче са в стартова позиция за успех. "Ювентус" премина през Шампионска лига като на парад - с 3 равенства и 9 победи. Загубите ли? Срещу тях стои цифрата 0!

Алегри със сигурност е мотивирал до краен предел своите воини. Те ще бъдат предвождани от Джанлуиджи Буфон - вратарят, който усеща, че това може да е последната му възможност да притисне в прегръдките си най-желаната "метална девойка", пък била тя и с големи уши.

В лагера на "Реал" мотивацията също не е малка. "Белите" спечелиха шампионската титла в Испания, но за един "кралски клуб" целта е една - да остане в историята, а тя помни само първите.

"Реал" е само на попадение (може би шампионско) от кота 500 в Шампионска лига. Зидан пък потрива ръце в очакване да сложи на своята глава короната на първия треньор, защитил трофея, откакто турнирът носи това име (1992 г.). Серхио Рамос ще стане пък първият капитан с такова постижение.

Оръжието на "Реал" е ясно - Кристиано "100-те гола" Роналдо. Португалецът вече има 103 попадения в Шампионска лига, което го постави еднолично на голмайсторския трон. Той обаче ще се опита да продължи традицията и да вкарва на "Юве", както направи в последните 4 мача срещу тях.

Статистиката този път не взима страна. Двата тима имат по 8 победи и 2 равенства помежду си в европейските клубни турнири. 


Всъщност, имат ли значение цифрите, когато залогът е победа, трофей и величие?


бТВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар