Зима

Зима
Пролет

3 юни 2017 г.

Лошият вкус на Мария Габриел

Случвало ли ви се е да забравите пари в джоба на някоя от дрехите, които сте съблекли и да ги откриете дни по-късно с приятна изненада?
 
Е, същото би се случило със Столичната община, ако случайно прегледа какви фирми притежава.

Тогава ще открие, че има една малка компания на име "Заводпроект", която има 20 жилищни имота, три гаража, терен, един търговски обект и идеални части от други два търговски обекта на територията на столицата и ги дава под наем вече години наред.

Разбира се, общината (или който трябва в нея) знае чудесно, че притежава това. Знае и как се дават тези имоти. Също така пари в джоба няма, защото фирмата е на загуба. Но това не пречи тази фирма, която е 100% собственост на дружество на "Софийски имоти", да продължава да съществува години след като общината е решила (най-накрая), че не й е работа да управлява имоти.

Дружеството излезе от мрака на съществуването си покрай името на Мария Габриел - кандидат за еврокомисар и дългогодишен евродепутат, която се оказа ползвател на един от тези малко на брой апартаменти. Няма нищо скандално, твърди самата Габриел. Тези апартаменти не ги управляваме ние, казва общината.

С опита от близкото минало, в което чудовището "Софийски имоти" превърна близки до властта и самите управляващи в милионери, и двете твърдения са съмнителни. 


Първо, защото, ако един функционер на партия получи имот от община, управлявана от същата партия, винаги остава лош вкус в устата. А и е проява на политическа недалновидност. Сега този сюжет се превръща в слабо място преди изслушването ѝ в европарламента.

И второ, защото, ако някой знае как се прави далавера с имоти, това са общинските дружества. Дори да са отдалечени фиктивно от собственика си. Всъщност особено тогава. 


И е крайно време тези метастази да бъдат закрити.



Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар