Зима

Зима
Пролет

28 юни 2017 г.

Обява: Търсим глупаци

Търсим хора, които да наемат жилище, но без да го виждат.
 
То е просторно, намира се в центъра на града. Но не можем да го покажем. Искаме от тях предварително една купчина пари. Договорите не са препоръчителни. Предпочитаме работата по телефона. 

Търсим хора, които не идват от друг град. Защото те са напористи. Искат да останат по-дълго в столицата и да избият парите, които родителите им са дали, за да ги изучат. Да ги научат. Такива не ни трябват. Те са педантични. Търсят си правата. Проверяват. Изискват. Крайно дразнещо е, че искат всичко да им е наред. 

Не искаме и интелигентни хора. Такива, които изкарват парите си честно и ги ценят. Търсим по-друг тип клиенти. Такива, които са наивни. Които цял живот са получавали всичко наготово. Такива, на които не им се разкарва по огледи за жилище. Такива, които искат нещо, но не знаят какво точно искат. 

Ние обаче знаем. За това искаме точно тях. Искаме да са доверчиви. Да си мислят, че живеят в Европа. Да вярват, че има кой да защитава правата им. Да живеят с мисълта, че най-лошото нещо на света е неплатената сметка за ток. Да предполагат, че само на пазара могат да ги ударят в кантара за килограм домати. Такива ни трябват. 

Търсим хора, които вярват, че като си купуват салам, ядат месо. Такива, които като дават пари за годжи бери, си мислят, че се хранят здравословно. Такива, които дават по 5 лева за биобаничка, изпечена в стара мазнина и запълнена с изкуствено сирене. 

Кандидатите трябва да са на поне 30 години, да са самостоятелни, да искат да се доказват на някого, но не и на себе си. Трябва да могат да набират по телефона. Трябва да са мързеливи и немарливи. Предимство е владеенето само на майчин език, гледането на много телевизия, особено на предавания, които ги учат как да се изхождат правилно, как да преборят косопада с урина и как да отслабнат със сланина. 

За контактите... за тях не се притеснявайте. Всеки ден излизат по 2000 нови контакта, на които можете да се свържете с нас. Търсете ни по всяко време. Ние работим много, за разлика от останалите. 

Хора с много претенции да не ни се обаждат. Такива които не теглят бързи кредити - също. 

Търсим клиенти, вярващи на всеки. Особено на интернет. На обявите. На бързото уреждане на проблема. Търсим хора със слаби характери. Такива, на които не им се разправя. 

Търсим глупаци.


Боян Димитров, "Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар